Soraya Lavasani, 38, är en av de folkkära programledare som många börjar sin morgon tillsammans med. Under flera års tid har hon programlett Tv4:s Nyhetsmorgon, nu senast ihop med kollegan Martin Järborg, 40. Men den omtyckta programledarduon har nu bara några få sändningar kvar tillsammans innan Soraya lämnar programmet för att gå på mammaledighet.

Soraya Lavasani och maken Ralph Olsson har sedan tidigare dottern Bianca, 2, men i april växer familjen ytterligare. Den andra graviditeten var något som hon avslöjade under en sändning av Nyhetsmorgon förra året.

– Då kommer det en till liten bebis. Då blir det tillökning i familjen. Det är jätte, jättekul faktiskt. Det ska bli väldigt, väldigt roligt att bli fyra, sa Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon.

Soraya Lavasani lämnar TV4

Beslutet att berätta om graviditeten i livesänd tv har Soraya tidigare berättat om i Mama podden.

– Hade jag inte varit en offentlig person hade jag gärna velat vänta lite längre, men jag kände att det hade kommit så mycket kommentarer och så började faktiskt journalister ringa till mig och fråga. Då kände jag att jag vill inte att min chef ska läsa i någon tidning att jag är gravid, så då hörde jag av mig till min chef och sa som det var, sa hon då i podden.

Nu är tiden kommen för programledarens sista jobbvecka. Något som väcker blandade känslor för hennes själv.

”Min sista vecka på Nyhetsmorgon innan jag går på föräldraledighet. Känns både skönt och surrealistiskt på samma gång. Gäller att ta vara på varje minut ihop med Martin Järborg och resten av proffsen på redaktionen. Och inte minst, er tittare. Godmorgon!”, skriver hon på Instagram.

Följarnas sorg efter avslöjandet

I inläggets kommentarsfält skriver nu flera tittare om känslorna kring Sorayas försvinnande från programmet.

”Kommer verkligen att sakna dig, du är en sån glädjespridare.”, skriver en tittare.

”Tråkigt! Tittar stolt på dig i rutan och den härliga person du är!”, skriver en annan.

”Kommer att sakna ditt glada, härliga och naturliga sätt i rutan! Lycka till med allt!”, skriver en tredje.

Text: Gabriella Håkansson, Foto: TT

LÄS MER: 

Gravida Soraya Lavasanis vädjan efter kritiken om dottern

TV4:s Soraya Lavasani om fusket bakom tv-sminket

Kändisarna som väntar barn 2020

Mest läst