Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tobias Karlssons starka ord efter Carolas beslut att lämna TV4-tävlingen

28 apr, 2021 
Tobias Karlsson och Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist gick på tisdagen ut med att hon väljer att hoppa av Let's dance på grund av utmattning.
Nu berättar dansaren Tobias Karlsson om sina tankar kring partnerns beslut att lämna tävlingen.
”Hälsan framför allt och man måste alltid lyssna till vad kroppen säger. Det kan vi alla bli bättre på”, skriver han på Instagram.

Annons
Fem snabba med Filip LamprechtBrand logo
Fem snabba med Filip Lamprecht

Carola Häggkvist valde på tisdagen att hoppa av Let's dance, trots att hon varit förhandstippad att gå till final, och har hyllats av juryn under veckofinalerna.

På sin Instagram förklarar artisten att hon kämpat med olika skador sedan starten, och att läkare gett henne diagnosen utmattningssyndrom, och ordinerat total vila. Samtidigt vill Carola prioritera 12-åriga dottern Zoe.

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning. Jag ser det även som mitt ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn”, skrev artisten bland annat på Instagram efter beskedet.

Annons

Carolas dansare Tobias Karlsson berättar om beslutet

Under säsongen har hon dansat med veteranen Tobias Karlsson, som nu också måste lämna Let's dance efter Carolas beslut. Han skriver på Instagram att han respekterar Carolas beslut, men att han är besviken över att de inte tävlar klart.

”Hälsan framför allt och man måste alltid lyssna till vad kroppen säger. Det kan vi alla bli bättre på. Jag är så klart ledsen och nedstämd då vi hade börjat känna finalvittring och för att dansen är mitt liv och mitt levebröd”, skriver Tobias Karlsson.

Han understryker också att Let's dance-produktionen gjorde allt de kunde för att hjälpa till under den speciella situationen, och att det inte är på grund av dem som avhoppet sker.

Till sist tackar dansaren för allt stöd från tittarna – och skickar kärlek till sin danspartner.

”Jag vill tacka ALLA som röstat , peppat och skickat kärlek under vår resas gång.. men tyvärr så slutar den alldeles för tidigt. Massa kärlek och styrka till dig Carola och vi ses snart”, skriver han.

Annons