Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tomas Brolins son går i pappas fotspår – det gör Sebastian i dag

16 apr, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografInstagram, TT
Familjen Brolin
Fotbollslegendaren Tomas Brolin är pappa till två barn.
Och äldsta sonen Sebastian Brolin har valt samma väg som sin far.
Annons
6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspårBrand logo
6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspår

När Sverige tog VM-bronset i USA 1994 var Tomas Brolin en av de bärande spelarna i laget. Han gjorde tre mål själv och spelade fram till flera andra, och efter turneringen fick han plats i världslaget.

När det kommer till klubblagsfotboll har Brolin bland annat spelat för Parma, Leeds United och Crystal Palace, innan han avslutade karriären som 28-åring.

Tomas Brolin är sedan 2013 gift med Marielle Brolin, och deras bröllop hölls i Las Vegas på hennes födelsedag. Innan de träffade varandra hade han ett förhållande med fotomodellen Susan Hardenborg, och de fick tillsammans sonen Sebastian Hardenborg Brolin.

Tomas Brolin har också dottern Lisa från realtionen med Chatrin Strömberg.

Sebastian Brolins karriär så här långt

Sonen fyller 21 år i år, och satsar likt sin pappa på fotbollen. Han har bland annat spelat i IFK Värnamo och Hudiksvalls FF, och nu spelar han för Hammarby TFF som är Bajens talanglag i Ettan. Han har faktiskt också gjort en match för Hammarbys a-lag under försäsongen, och i den fixade han en straff för sitt lag.

Annons

Pappa Tomas Brolin har tidigare berättat att han stöttar och hjälper sin son i karriären.

– I dag är jag själv ganska ”laid back” med fotbollen. Men jag har ju en son som spelar fotboll där är jag lite agent och mentor till honom. Det är där jag lägger ner det fotbollsmässiga krutet, säger han i P4 extra – gästen.

Sebastians ord om sin pappa

Pappan syns ofta på läktaren när sonen spelar, och kommer gärna med tips och råd om han får frågor.

– Jag finns där, kommer Sebastian och frågar så är jag där och stöttar. På senare år har han frågat mig mer, då han har förstått att jag varit en hyfsad spelare och har mycket erfarenhet, säger Tomas Brolin.

I en intervju med Fotbollslivet.se har Sebastian Brolin berättat om hur han hanterar pressen som kan komma med att ha en av Sverige främsta fotbollsspelare genom tiderna som pappa.

– Jag är min egen person och fotbollsspelare. Jag vill bli så bra som jag kan och det är det jag tränar för. Jag jämför mig inte med någon och speciellt inte pappa. Han är en stor inspiration för mig och jag är stolt över hans karriär men nu fokuserar jag på min karriär, säger Sebastian Brolin i den intervjun.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons