Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Tommy Körbergs kärlek till hustrun: ”Betytt allt”

07 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografOla Axman/TT
Tommy Körberg och frun Anne-Charlotte.
Efter att ha blivit svårt sjuk och tvingats genomgå en akut hjärtoperation 2020 visste Tommy Körberg inte om han skulle klara sig.
I dag har han hittat tillbaka till sitt forna jag, mycket tack vare hjälpen från sin fru Anne-Charlotte.
– Hon har betytt allt. Det är bara kärlek. Hon tog hand om mig när jag i princip låg för döden, säger Tommy Körberg till Expressen.
Annons
5 saker om Tommy Körberg du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Tommy Körberg du kanske inte visste

Med 60 år som verksam artist är Tommy Körberg vid 75 års ålder en av landets absolut mest älskade och folkkära sångare. Artisten har inte heller några planer på att slå av på takten, och är både aktuell med ett nytt Benny Anderssons orkester-album, sin Grand finale-turné i sommar samt musikalen Änglagård i höst.

– Jag är ju inte 80 år än, skulle jag sluta jobba så skulle jag ruttna, krympa ihop och försvinna, säger Tommy Körberg till Expressen.

Men det hade kunnat se helt annorlunda ut. 2020 var Tommy Körberg nära att mista livet. Efter inspelningarna av Så mycket bättre blev artisten svårt sjuk och tvingades göra en akut hjärtoperation. Fyra dagar i respirator följde operationen, och artisten behövde sedan ligga inlagd på sjukhuset nästan hela hösten, mitt under coronapandemin.

Annons

Skrev på papper före Tommys operation

Varken Tommy eller hans fru Anne-Charlotte vågade hoppas att han skulle klara sig. Körberg berättar hur de i all hast försökte få alla papper i ordning.

– Vi skrev på i all hast, eftersom det blev kritiskt och vi inte visste om jag skulle överleva. Sköterskorna på avdelningen fick bevittna papperen. När jag rullade in på operation och såg henne där på andra sidan rutan, och vi inte visste, det var riktigt tufft, säger Tommy Körberg.

Tommy och Anne-Charlotte blev tillsammans 2007, och har en dotter tillsammans. Artisten är tydlig med att hustrun varit viktig för hans väg tillbaka från sjukdomen.

– Hon har betytt allt. Det är bara kärlek. Hon tog hand om mig när jag i princip låg för döden.

Tommy Körberg och Anne-Charlotte Nilsson 2007.
Tommy Körberg och Anne-Charlotte Nilsson blev tillsammans 2007.
Annons