Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tommy Körbergs okända barn har vuxit upp

02 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
tommy körberg fru barn
Tommy Körberg har fått tre barn under tre olika decennier med tre olika kvinnor.
När artisten hyllas i Vilket liv! i TV4 dyker alla tre barnen upp – både tv-kända sonen Anton Körberg, och de mindre kända barnen Erland och Elvira.
– Jag känner det när jag får höra pappa sjunga Anthem, det tar mig tillbaka, berättar Erland Körberg om barndomsminnena.
Annons
5 saker om Tommy Körberg du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Tommy Körberg du kanske inte visste
Tommy Körberg fru Anne-Charlotte

Tommy Körberg är inte bara en av Sveriges mest folkkära artister och en internationellt hyllad musikalstjärna – han är också pappa till tre barn. Tommy har fått tre barn under tre olika decennier; sönerna Anton Körberg och Erland Körberg på 70- respektive 90-talet, och yngsta dottern Elvira så sent som 2009.

Annons

I säsongsavslutningen av TV4:s hyllningsprogram Vilket liv! med programledaren Renée Nyberg är det Tommy Körberg som står i fokus, och förutom att gästas av syster Rosa Körberg och en rad vänner och kolleger så överraskas Tommy också av sin familj. Artistens fru Anne-Charlotte, som han varit gift med sedan 2007, och hans tre barn är alla med för att hylla honom.

✔︎ Tommy Körberg, 74

Sångaren Tommy Körberg, 74, har tre barn med tre olika kvinnor. Sönerna Anton, 45, och Erlend, 26, samt dottern Elvira, 13.

När Tommy Körberg fick lilla Elvira tillsammans med hustrun Anne-Charlotte, 48, var han över 60 år.

– Det är pappas flicka på alla vis. Hon lindar mig kring lillfingret som ingenting, jag har inte en suck, har han berättat för Hänt.

När de sitter bredvid honom i soffan har Tommy svårt att tygla känslorna.

– Jättemycket. Jag blir bara... ett stort leende när jag ser dem tillsammans, säger han när Renée undrar vad barnen betyder för honom.

Tommy Körbergs barn – så ser de ut nu

Äldsta sonen Anton Körberg har gått i sin pappas fotspår, och blivit en medieprofil, med programledarjobb i tv och radio, och en roller som röstskådespelare. Han beskriver hur han fått följa med sin pappa på olika jobb, och hur Tommy har utvecklats som pappa genom åren.

Annons
Anton Körberg.
Anton Körberg är Tommy Körbergs äldsta barn.

– Jag har nästan haft fyra olika pappor, säger Anton Körberg.

Erland Körberg har också han sökt sig till teatervärlden, och studerat musik. Han berättar i programmet hur han har starka barndomsminnen från hans pappas medverkan i musikalen Chess.

Erland Körberg.
Sonen Erland föddes 1996.

– Jag kommer också ihåg Chess, fast från Cirkus. Jag har starka minnen att jag ligger på läktaren och bara lyssnar. Jag tittar inte så mycket, men hör allt. Det har satt väldigt djupa spår i mig. Jag känner det när jag får höra pappa sjunga Anthem, det tar mig tillbaka, säger Erland Körberg.

Annons

Dottern Elvira har hunnit fylla 13 år, och på frågan om vad som är bäst med pappa får hon publiken att skratta med sitt svar.

Elvira Körberg.
Elvira Körberg föddes 2009 och är tonåring nu.

– När han får dåligt samvete kanske så vill han gottgöra med presenter, säger hon, och pappa Tommy skämtar vidare:

– Hur mycket ska jag swisha?

Barnen avslutar med att uppträda tillsammans alla tre och sjunga en av sin pappas mer okända låtar – Boogie kl. 5.00. Ett framträdande som får Tommy Körberg att bryta ihop i skratt.

Tommy Körbergs barn
Alla Tommy Körbergs tre barn uppträder ihop.
Annons