Tommy Körberg i Så mycket bättre.

Tommy Körberg har ett minst sagt långt CV, som har imponerat på de andra deltagarna i årets Så mycket bättre. Artisten har tidigare berättat hur Astrid Lindgren fick honom att sjunga En fattig bonddräng för henne på en förlagsfest, och delat med sig av anekdoter från karriären på West End i London, när han gjorde succé med musikalen Chess.

I lördagens Så mycket bättre visas ett klipp på Körberg från Ronja Rövardotter och artisten minns tillbaka till inspelningen, och samarbetet med regissören Tage Danielsson.

– Det var kul att jobba med Tage igen. Han gick bort ganska kort efteråt, berättar Tommy Körberg.

Filmen släpptes 1984, som en filmatisering av Astrid Lindgrens bok som kom 1981. Tage Danielsson gick sedan bort året därpå i sviterna av hudcancer.

Tage Danielssons ord till Tommy Körberg

Under inspelningarna var Tommy Körberg osäker på sig själv, och Tage Danielsson gav honom tips för att känna sig tryggare.

– Han var så gullig, för han såg att jag var lite osäker som skådespelare, så han gjorde en sån här regissörgrej, gå ett varv och muntra upp en. Han sa: ”Tommy, Tommy, Tommy, du ska lita på att du har en skådespelare i dig”, säger han i Så mycket bättre.

Men rådet från Tage Danielsson har Tommy Körberg burit med sig, långt efter humorikonens bortgång, och det har påverkat hans karriär.

– Det var första gången jag fick höra det. Det är därför jag vågar stå framför kameran och lira roller, konstaterar Tommy Körberg i programmet.

Så mycket bättre sänds lördagar 20.00 på TV4.

Läs mer:

Tommy Körberg bryter ihop efter oväntade orden

Benjamin Ingrosso om den svåra tiden i Kanal 5: ”En skitunge”

Tommy Körberg om tiden i respirator – trodde han skulle dö