Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Oscar Töringe från Tunna blå linjen om relationen – och heta kemin

21 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCarolina Romare/TT.
Oscar Töringe och kollegorna i Tunna blå linjen
Oscar Töringe och Amanda Jansson spelar Magnus och Sara i SVT-succén Tunna blå linjen.
Serien hyllas av poliser för att den är så verklighetstrogen – och samtidigt fascinerar skådespelarnas kemi med varandra tittarna.
– Jag tror också humor och våglängd. Det där kan inte uppstå med precis alla, den kemin, säger Oscar Töringe i Efter fem.
Annons
Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjenBrand logo
Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen

Tunna blå linjen har varit serien på allas läppar under början av året. På söndagen sänds säsongens sista avsnitt på SVT – sedan får tittarna vänta ett tag på nästa säsong.

– Det är inte en polisserie som vi är vana vid att se dem, det är inga spektakulära händelser, utan det är livet, vilket ju kan vara nog så spektakulärt. Jag tror många kan känna igen sig i olika situationer och relationer, säger Amanda Jansson i Efter fem.

Hyllas av poliser

Amanda Jansson, som spelar Sara, och Oscar Töringe, som spelar hennes polispartner Magnus, gästar Efter fem, där programledaren Anna Brolin konstaterar att programmet till och med hyllas av poliser själva.

– Nu får ni beröm från polisen själva, det är väl ett gott betyg, säger Anna Brolin.

– Ja verkligen, det är många som hör av sig och just känner igen sig. Jag får hör att man känner igen sig i Sara, att vara ny i den världen. Och någon som hör av sig och säger ”jag har också en Magnus i mitt liv”, säger Amanda.

Annons

Ewa-Gun Westford, presstalesperson på Malmöpolisen, är ett stort fan av serien, och hyllar skådespelarna i TV4-programmet.

– Jag är helt såld, så är det bara. Jag såg första avsnittet med viss tvekan för att det var så hypat, men efter tio minuter satt jag käpprak upp och både skrattade och grät. Jag känner igen allting i mitt Malmö, och jag skulle när som helst hoppa in i baksätet på er polisbil och hänga på, säger hon.

Många tror att skådespelarna är ihop på riktigt

Det som många fascineras av i serien är kemin mellan Sara och Magnus – så mycket att Amanda och Oscar får dementera att de inte är ett par på riktigt. Amanda Jansson är singel, men Oscar Töringe är ihop med skådespelaren Rakel Benér som han också har två barn med.

– Klickar man så klickar man, och det gör ju vi. Att vi har varit med i projektet så länge ända sedan 2016, vi har hoppats att det ska bli av och vi har velat göra det här rollerna, det är det drivet och elden som syns, säger Amanda Jansson, om varför folk reagerar på deras kemi.

– Jag tror också humor och våglängd. Det där kan inte uppstå med precis alla, den kemin. Vi garvar mycket, säger Oscar.

Annons