Tuva Novotny om synen på tvåsamhet och att ha fler än en partner
Tuva Novotny är gravid – bekräftar för ELLE
0:26

Efter reklamen: Tuva Novotny är gravid – bekräftar för ELLE

(0:26)

Slå på ljud

Under ELLE-galan 2022 dök Tuva Novotny upp höggravid, och i Nyhetsmorgon dagen efter berättade hon att hon var i nionde månaden. Det är Tuvas andra barn, som sedan tidigare är mamma till 15-åriga dottern Ella, men vem hon väntar barnet i magen med eller om hon gör det på egen hand har hon valt att inte kommentera.

Det har däremot ryktats om att Tuva Novotny och Alexander Skarsgård är ett par. Men ingen av parterna vill bekräfta om det stämmer eller inte.

Tuva Novotny om varför hon inte finns på Instagram

Ifrågasätter tvåsamhetsnormen

Just nu är Tuva Novotny aktuell med den nya filmen Diorama, som just nu går på bio, där hon både står som regissör och manusförfattare. I en intervju med ETC i samband med den nya filmen så ifrågasätter Tuva bland annat tvåsamhetsnormen – något som hon även gör i Diorama.

Diorama beskrivs som en dramakomedi som tar pulsen på människans törst efter tvåsamhet.

– Jag tror att alla egentligen gör det, men att vi fortfarande är präglade av känslan av att man gör fel om man avviker. När någon säger att den ska separera så säger folk: ”Å vad tråkigt”. Men det kanske är det bästa som har hänt? Eller om man känner attraktion till en annan än sin partner – det kan ju vara en sak som ger ens relation något! Vi behöver en annan kommunikationsform för det här som inte är så präglad av stigman, säger Tuva Novotny i ETC.

Tuva novotny och pia tjelta på ELLE-galan 2022

Tuva Novotny och Pia Tjelta på ELLE-galan 2022. Pia är nära vän med Tuva, och spelar en av huvudrollerna i Diorama.

Hon pratar vidare i intervjun:

– En eller fler partners – who cares liksom? En tvåsamhet kan vara lika komplicerad och jobbig som en flersamhet. Ingen relation är enkel hela vägen. Och det är det som är poängen. Det kommer inte att vara en enda partner på en vit springare och sedan lever ni lyckliga tills ni dör. Det kommer att vara svårt, bumps on the road, men det är normalt.

Därför vill inte Tuva Novotny prata om barnets pappa

”Det är en omöjlighet”

Inspirationen till Dioramas handling kom efter att hon läst om Köpenhamns borgmästares öppna relationsform.

– Det är en omöjlighet för en enda person att både vara den som underhåller, är älskare och ger den intellektuella stimulansen – och att man ska synkronisera genom alla skeden av livet, säger hon.

Källa: ETC

Mest läst