Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tv-karaktärerna som är bästa vänner i verkliga livet

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTt.
I tv-rutan spelar de vänner, fiender, syskon – men bakom kulisserna har skådespelarna hittat varandra.
Här är stjärnorna som lärde känna varandra framför kamerorna, men fortsatt umgås när när de stängts av.
Annons
TV: Se12 tecken på att du funnit riktig vänskapBrand logo
TV: Se12 tecken på att du funnit riktig vänskap

Michelle Dockery och Laura Carmichael – Downton Abbey

Systrarna Crawley är inte precis sinnebilden av syskonkärlek – det skulle dröja både sex säsonger och en film innan Mary och Edith faktiskt började tycka om varandra i hyllade Downton Abbey. Men bakom kamerorna har skådespelarna haft en desto varmare relation till varandra.

I Daily Mail 2015 berättade Michelle Dockery om hur lätt de två fann varandra.

– Laura och jag kommer båda från en familj med tre systrar. Hon är mellanbarnet och jag är yngst, så det uppstod ett omedelbart systerskap när vi först träffades. Vi har vuxit upp tillsammans på ett sätt, jag menar, det har varit sex år. Jag var 27 år när serien började, och vi hittade varandra väldigt, väldigt snabbt.

Annons

Zach Braff och Donald Faison – Scrubs

I nio säsonger av humorserien Scrubs spelade Zach Braff och Donald Faison bästa vännerna JD och Turk, som jobbar som läkare. Men deras fina vänskapsrelation var inte exklusiv för tv-kamerorna – utan lika äkta i verkligheten. Faison träffade sin hustru på Braffs 30-årsfest, och när han gifte sig sju år senare var bästa vännen given som marskalk. Zach Braff är också gudfar till paret Faisons son Rocco. Som om inte det räcker bor de också nära varandra.

Jenna Fischer och Angela Kinsey – The Office

I humorserien The Office är deras karaktärer Pam och Angela långt ifrån bästa vänner – men i verkligheten fann skådespelarna Jenna Fischer och Angela Kinsey varandra snabbt. De två har nu släppt en bok om inspelningarna av serien, och har också en podcast där de pratar om serien.

– Vi fick en riktigt rolig vänskap. Man förväntas sig inte en sådan vänskap när man är äldre, säger Jenna Fischer.

Jennifer Aniston och Courteney Cox – Vänner

Vänskapen mellan Rachel Greene och Monica Geller i Vänner är en av tv-historiens mest ikoniska, och en förebild för många unga kvinnor. Karaktärernas kärlek för varandra återspeglas i hur skådespelarna är mot varandra privat. Trots att det gått nästan 20 år sedan de spelade in de sista avsnitten av Vänner så har Cox och Aniston fortfarande en nära relation. Jennifer Aniston är gudmor till Courteney Cox dotter Coco, och Cox har funnits där för Aniston genom tuffa perioder.

Annons

– Det finns inget dömande i Court. Man känner sig aldrig tillrättavisad. Hon är extremt rättvis, löjligt lojal och intensivt kärleksfull. Jag har sovit i hennes gästrum ofta. Utan att berätta för mycket om mitt privata, så kan jag säga att hon har varit där för mig genom högt och lågt, har Jennifer Aniston berättat.

Sophie Turner och Maisie Williams – Game of thrones

I Game of thrones spelade Sophie Turner och Maisie Williams bråkande syskon, innan de till slut kunde försonas i en stark systerduo. Men bakom kulisserna har det aldrig funnits rivalitet – bara vänskap.

– Maisie och jag har den renaste formen av sann, sann vänskap. Vi är typ de enda två som vet hur det är att gå igenom just det här scenariot med typ samma bakgrund, och att hamna där vi hamnat och hitta oss själva på vägen, har Sophie Turner sagt.

Annons
TV: De spelar kompisar på film – och är bästisar även privatBrand logo
TV: De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat
Annons