Julia Bergman
Måns och Ciara Zelmerlöw om missfallen
1:19

Efter reklamen: Måns och Ciara Zelmerlöw om missfallen

(1:19)

Slå på ljud

I ett öppenhjärtigt och känslofyllt inlägg på Instagram berättar Julia Bergman, 26, om de tuffa veckorna.

Unga mammor-profilen och hennes pojkvän, 29-årige hockeystjärnan Dennis Everberg, fick dottern Ilse så sent som i februari i år – paret blev därför överraskade när det fick ett nytt graviditetsbesked.

Julia Bergman berättar om missfallet.

Karin Törnblom/TT

"Ilse skulle bli storasyster… trodde vi. Lite väl tidigt tänkte vi men den tanken försvann snabbt och vi började planera inför ännu en familjemedlem... det blev inte så", skriver Julia Bergman på Instagram.

”Jag skrek och vek mig som en fällkniv på operationsbordet”

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Tuff besked efter ultraljudet

Efter ett tidigt ultraljud för två veckor sedan kom dock ett tufft besked.

"Det visade då att det antingen var tidigare än vi trodde eller så hade det slutat växa och skulle bli till missfall", berättar hon och fortsätter:

"För en vecka sen började jag blöda lite grann, bara vääääldigt lite men det fortsatte i tre dagar och på fjärde dagen blödde jag mer och kände mig 0% gravid. På femte dagen kom det.. missfallet som jag fasat inför men ändå hade hållit tron uppe om att vi på nästa ultraljudstid skulle se ett hjärta slå.. men det blev inte så, inte denna gången."

Julia Bergman lever med Rögle-spelaren Dennis Everberg.

Andreas Hillergren/TT

Julia skriver att det är sorgset och tråkigt men att hon är glad över att kroppen klarade av att hantera det. Hon har samtidigt ett viktigt budskap – det är därför hon väljer att berätta om missfallet.

Tv-profilen berättar om sorgliga missfallet: ”Inget hjärtslag”

Vill stötta och hjälpa andra

"Jag tror dock på att allt har en mening och så även detta men det jag också vill ha sagt med detta inlägget är att ni som gått eller går igenom samma sak, NI ÄR INTE ENSAMMA!!", skriver Julia Bergman och fortsätter:

"Det finns hjälp och stöd att få från både vården men även av varandra eftersom det finns så många som tyvärr gått igenom ett eller flera missfall och om vi bara vågar prata om det så kommer vi kunna stötta varandra."

Anna fick fyra missfall och har begravt två barn - på tre år

Förutom dottern Ilse har Julia Bergman och Dennis Everberg också tvååriga dottern Zelda tillsammans. Hon har också sonen Milan från ett tidigare förhållande.

Mest läst