Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

TV4 avslöjar – de blir det nya paret i Solsidan

09 sep, 2019 
AvEmma Castman
Säsong sex av Solsidan har premiär på C More den 6:e oktober och på TV4 den 20:e oktober. Här är allt vi vet om nya serien.
I den nya säsongen av Solsidan får grannskapet tillökning i form av ett nytt par i kvarteret. Något som inte uppskattas av Mickan – som har ett traumatiskt förflutet tillsammans med en av de nyinflyttade.
Annons

Snart är det dags för familjerna i det exklusiva bostadsområdet Solsidan att återvända till rutan – och denna gång med en utökad ensemble. I seriens sjätte säsong, som består av tio avsnitt totalt, gör nämligen ett nytt par entré. Nytillskotten heter Eric och Suzy Kenneby och spelas av de meriterade skådespelarna Peter Apelgren och Katia Winter.

– Att göra Solsidan i våras var verkligen otroligt kul, och Suzy är en helt annan typ av karaktär än vad jag har gjort tidigare. Det känns extra kul att få göra något så svenskt som Solsidan eftersom jag i princip bara har jobbat i internationella produktioner tidigare, säger Katia Winter som spelar Suzy Kenneby, i ett pressmeddelande.

I säsong sex av Solsidan gör paret Eric och Suzy Kenneby entré. Karaktärerna spelas av Peter Apelgren och Katia Winter
Peter Apelgren har bland annat synts i Tårtgeneralen och Katia Winter är bland annat känd från tv-serierna Sleppy Hollow och Dexter. Foto: Johan Paulin/C More/TV4

Vilka är nya paret i Solsidan, Eric och Suzy Kenneby?

Eric och Suzy Kenneby beskrivs som ett smart, stiligt och socialt power-par. Suzy, som är diplomat, har dessutom ett imponerande humanistiskt och intellektuellt kapital – som Mickan Schiller (Josephine Bornebusch) inte är helt bekväm med.

Annons

På pappret verkar det nyinflyttade paret som perfekta vänner till Fredde och Mickan – om det inte vore för att Suzy och Mickan har en historia ihop där Mickan under skoltiden utsattes för mobbning av Suzy. Nu måste Mickan alltså möta sin gamla mobbare mer eller mindre varje dag, vilket blir extra traumatiskt när Suzy dessutom äter sig in i Mickans bekantskapskrets.

– Det känns fantastiskt roligt att Peter Apelgren och Katia Winter gör rollerna som Eric och Suzy Kenneby. De lyckas verkligen med att göra de här nya grannarna riktigt bra. Mickan och Fredde kommer att älska och hata dem och vi kommer att få nya, galna, intriger att skratta åt. Det som framkallade många skratt på manusstadiet har blivit ännu roligare nu när vi tittar på de snart färdiga avsnitten, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Solsidan har premiär den 20 oktober.

Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

Läs mer:

Annons