Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Ulf Lundell om beslutet att bryta kontakten med dottern Sanna

23 maj, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
ulf-sanna-lundell-relation-FEMNA
Under sommaren hamnade Ulf Lundell och dottern Sanna Lundell i gräl. Det hela grundade sig i Ulf Lundells nya relation med den 33 år yngre journalisten Ninna. I sin nya bok berättar Ulf Lundell nu varför och att han valt att bryta kontakten med sin dotter Sanna.
Annons
Sanna Lundells stilresa genom årenBrand logo
Sanna Lundells stilresa genom åren

Det var i juli förra året som artisten Ulf Lundell, 72, och journalisten Ninna Prage, 39, berättade för allmänheten att de var ett par. I samma veva passade Ulf Lundells dotter Sanna Lundell, 43, på att lyfta på locket i sin podcast Inte din morsa, och då gjorde hon klart att pappas nya relation gav henne lite blandade känslor.

– Det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning, sa Sanna Lundell i podcasten och menade att pappans relation fått stor spridning i pressen.

Ulf Lundells kraftfulla reaktion efter Sannas ord

Att dottern Sanna Lundell talat om Ulf Lundells relation i sin podcast var inget som han uppskattade. I ett par avsnitt senare i podcasten Inte din morse berättar Sanna Lundell att pappa svarat upp med ett argt mejl och hon säger att ”pappa reagerade kraftfullt”.

Annons

– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation. Han vill inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer, och framför allt inte offentligt. Han menade att det jag gjorde i vår podd var ”kärringskvalleri”, säger Sanna Lundell i podcasten.

Ulf Lundells nya ord om relationen med Sanna

Ulf Lundell tar nu själv bladet från munnen och i sina böcker Vardagar sex och sju som släpptes nyligen. I dagboksanteckningarna som kommit att bli böcker gör han klart att han sagt upp kontakten med sin dotter Sanna Lundell efter incidenten där hon öppnade upp pappas relation.

Därför bröt Ulf Lundell kontakten med sin dotter

Ulf Lundell skriver i boken:

”Jag håller mig med vissa principer. Till exempel skulle jag aldrig skriva någonting om vilka mina barn har relationer, förhållanden till och med”, berättar han och fortsätter:

”Hon tar mina svarsmejl på hennes ”blandade känslor” och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.

Sanna Lundells nya ord: ”Det är känslomässig utpressning”

För Expressen berättar Sanna Lundell om sina tankar gällande pappa Ulf Lundells nya uttalande i boken:

– För mig är det här något som har pågått i hela mitt liv, det är en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut.

Här ser vi Ulf Lundell tillsammans med barnen Love, Carl och Sanna 1988.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Foto: TT/Instagram

Annons