VIDEO: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
1:20

Efter reklamen: VIDEO: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

(1:20)

Slå på ljud

I slutet av 1980-talet blev Ulrika Jonsson ett känt ansikte i Sverige, då hon presenterade vädret i nystartade tv-kanalen TV3. Efter det gick Ulrika Jonsson vidare, internationellt. Under flera år, tre närmare bestämt, var hon väderpresentatör i brittiska morgonprogrammet Good Morning Britain. Därefter ledde hon, i hela sju års tid, den brittiska upplagan av tv-showen Gladiatorerna. Ulrika har också synts i produktioner som Shooting Stars samt programlett både Miss World och Eurovision Song Contest. 2002 guidade hon tv-tittarna genom den svenska sändningen av Fröken Sverige.

I många år var Ulrika Jonsson programledare för Gladiatorerna.

Ulrika Jonssons uppväxt i Sverige

Ulrika Jonsson är född i Sverige den 16 augusti 1967 och bodde sina första år i Sollentuna, utanför Stockholm. Mamman lämnade tidigt Sverige för en ny kärlek medan Ulrika stannade kvar med pappa Bo, som arbetade som körskolelärare. 12 år fyllda flyttade dock Ulrika till England, där modern bodde med sin nya man.

En ung Ulrika Jonsson med sin mamma och sin styvpappa.

Blott 20 år gammal, 1987, hamnade Ulrika på löpsedlarna i England. Detta efter att hon fotograferats utanför en nattklubb i London tillsammans med prins Edward, lillebror till den brittiska kronprinsen, Charles, och pekades ut som hans flickvän.

Ulrika Jonsson och prins Edward 1987, utanför The Vaudville Theatre.

Ulrika Jonsson och prins Edward 1987, utanför The Vaudville Theatre.

Och ja, visst var de ett par.

– Han bjöd hem mig på middag och serverade min favoritpudding. Och... ja, vi kysstes, har Ulrika avslöjat, i en brittisk talkshow.

Paret bröt dock upp och Ulrika fann kärleken på nytt. I en rad andra män.

1990 gifte Ulrika sig med tv-fotografen John Turnbull. En tid lämnade hon honom för en annan tv-fotograf, Phil Piotrowski, men makarna återförenades och fick sonen Cameron ihop.

Ulrika Jonsson med sonen Cameron.

Därefter fann Ulrika kärleken i gladiatorn James ”Hunter” Crossley innan hon blev ett par med Aston Villa-stjärnan Stan Collymore. Relationen avslutades dock efter att Collymore misshandlat Ulrika på en bar i Paris under fotbolls-VM 1998.

Ulrika Jonsson och Stan Collymore, 1998.

– Jag vill att alla ska få veta att jag mår bra och jag vill också bekräfta att mitt förhållande med Stan Collymore är över nu, hälsade Ulrika genom sin pr-agent.

Med den tyske affärsmännen Markus Kempen fick Ulrika senare dottern Bo. Markus övergav dock familjen, redan på BB.

Programledarna Jean Pierre Barda och Ulrika Jonsson under Fröken Sverige-tävlingen 2022.

– Dagen innan vi skulle åka hem övergav han oss. Det värsta var att han valde bort sitt barn, har Ulrika berättat i en tv-intervju med Malou von Sivers.

Ulrika Eriksson har två barn till. En dotter med Lance Gerrard-Wright, som hon mötte under en tv-inspelning, och en son med den amerikanska reklamaren Brian Monet. Brian och Ulrika gick dock skilda vägar 2019.

Ulrika Jonsson och Lance Gerrard Wright gifte sig i Sverige 2003.

Relationen med Svennis

Ingen av relationerna har dock uppmärksammats så mycket som den relation som Ulrika Jonsson hade med Sven-Göran Eriksson, även kallad Svennis. Sven-Göran var ett hett namn i England, efter att han, som förbundskapten, tagit det brittiska landslaget i fotboll till VM. 2002, ungefär samtidigt som Svennis var aktuell i mästerskapet, avslöjade Ulrika att hon och Svennis haft en affär.

2002, under hösten, släppte Ulrika Jonsson sin självbiografi, kallad Honest.

Sven-Göran, som under tiden för förhållandet med Ulrika levde ihop med den italienska juristen Nancy Dell’Olio, pekades ut som otrogen i varje tabloid i hela Storbritannien. Och i hela världen, för den delen. Det hela utvecklades till ett triangeldrama som utspelade sig inför öppen ridå.

Sålde huset i Sverige

2002 köpte Ulrika Jonsson en villa i Sverige, på Värmdö. I många internationella intervjuer har hon berättat att hon älskar sitt hemland och de svenska traditionerna.

Ulrika Jonssons flotta Värmdövilla. Huset såldes 2006.

Efter att skandalen med Svennis rullats upp, och äktenskapet med maken Lance börjat knaka i fogarna sålde hon dock det 210 kvadratmeter stora 1800-talshuset med två gäststugor, egen strand, dansbana och brygga. Prislappen? 17 miljoner kronor.

Så lever Ulrika Jonsson i dag

Ulrika bor i dag i Oxfordshire i södra England. På senare år har hon helt gått ifrån programledarrollen och istället deltagit själv i diverse dokusåpor. Hon har tävlat i Storbritanniens Dancing On Ice, Celebrity Big Brother och Celebrity Master Chef, bara för att nämna några produktioner.

Ulrika Jonsson på Royal Ascot, 2022.

År 2012 gästade hon Skavlan på SVT och i januari i år var hon en av deltagarna i Celebs Go Dating. Hon är mycket aktuell i sociala medier, där hon löpande lägger ut bilder, ofta lättklädda, på sig själv. Hon är också kolumnist i den brittiska tidningen The Sun. Hon tillbringar en hel del tid med sina fyra barn (som hon har ihop med fyra olika män, ett faktum som fått den brittiska pressen att ge henne smeknamnet 4x4): Cameron, 27, Bo, 22, Martha, 18, och Brian, 14.

SE OCKSÅ: 5 av de bästa reunionbilderna från våra favoritserier och filmer
1:27

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 av de bästa reunionbilderna från våra favoritserier och filmer

(1:27)

Slå på ljud