Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Uma Thurmans dotter har vuxit upp – går i föräldrarnas fotspår

18 maj, 2021 
Ethan Hawke och Uma Thurman.
Hollywoodparet Uma Thurman och Ethan Hawke var ett av filmbranschens hetaste par innan de gick skilda vägar 2005.
Nu har deras dotter Maya vuxit upp – och går i sina föräldrars fotspår.
– Jag tror inte jag bryr mig om att göra mig ett namn. Jag är glad, säger Maya Hawke i People.
Annons
Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar

När man har Uma Thurman som mamma och Ethan Hawke som pappa så är det inte så konstigt om man blir en duktig skådespelare eller lyckas slå igenom i Hollywood.

Ethan Hawke och Uma Thurman.
Ethan Hawke och Uma Thurman var ett av Hollywoods hetaste par på 90-talet.

Hawke och svenskättade Thurman gifte sig 1998, samma år som de fick dottern Maya Hawke, som nu hunnit bli 23 år gammal. Maya har nu valt att gå i föräldrarnas fotspår och bli skådespelare hon också, och har redan haft en roll i Stranger things samt spelat mot sin pappa i The good lord bird.

Annons

Även om föräldrarna gick skilda vägar 2005 så har de alltid varit måna om att dottern ska få en så normal uppväxt som möjligt, och har försökt hålla henne borta från rampljuset.

Maya Hawke.
Maya Hawke har vuxit upp.

– Det var liksom inte ”nu går vi på premiär”. Båda mina föräldrar ville bli uppfattade som människor och föräldrar av sina barn. Och det tror jag fortfarande stämmer, säger Maya Hawke i People.

Fått hjälp av pappa Ethan Hawke

Men även om föräldrarna är mer stolt över Maya för hur hon är som person än vad hon lyckas med som skådespelare, så betyder det inte att hon inte stöttas av dem i karriärsvalet. Framförallt är det pappa Ethan Hawke som hjälper henne.

Annons

– Antingen så är det att jag ringer honom och frågar ”Hur gör jag det här? Jag behöver hjälp”, eller så är det att han hjälper mig med en auditionvideo. Det finns riktigt kommunikation där. Jag ser honom mer som en lärare än nästan någonting annat, säger Maya till People.

Ethan Hawke med dottern Maya.
Ethan Hawke hjälper dottern när hon behöver stöd.

Många kändisbarn vill ta avstånd från sina kända föräldrar och vara noga med att visa att de tagit sig dit de kommit på grund av talang, inte nepotism. Maya verkar inte bry sig lika mycket om det – hon vill bara jobba och ha kul, snarare än bli framgångsrik, och har inget behov av att särskilja sig från sina föräldrar.

– Jag tror inte jag bryr mig om att göra mig ett namn. Jag är glad, säger Maya Hawke.

Maya Hawke.
Maya Hawke är verkligen mamma Uma Thurman upp i dagen.
Annons