Markus Fagervall, Amanda Fondell, Kevin Walker

Tillvaron för många av Idoldeltagarna förändras ofta i en handvändning när lamporna släcks och de kliver av Idolscenen för gott. Ofta har vi faktiskt dessutom sett mer av tvåorna, eller deltagarna som åkt hem tidigare i tävlingen, än vad vi har gjort av själva vinnarna. Men vi har så klart varit nyfikna på hur livet och karriären utvecklats för framförallt de vinnare som det varit tyst om de senaste åren. Så det tog vi reda på!

2004: Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel vann över Darin(!) i finalen och hade också en omskriven romans med Loreen, som kom fyra det året. I ungefär ett och ett halvt år var de ett par. I dag är han gift med frun Therese och paret har tre barn tillsammans. Han ägnar sig fortfarande lite åt musik samtidigt som han arbetar som VD-assistent på ett företag i sjukvårdsbranschen.

2005: Agnes Carlsson

Agnes Carlsson

Agnes vann över Sebastian Carlsson i finalen och vi har nog hyfsad koll på en del av vad hon ägnat sig åt under åren. Mellan 2005 och 2013 släppte Agnes fem album, var med i Så mycket bättre och Melodifestivalen och sjöng på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop. Sedan blev det dock ganska tyst. Privat har hon haft ett långt förhållande med Vincent Pontare och i våras sjöng paret Tough love tillsammans på Aviciis postumt utgivna album. Och så plötsligt – för bara några veckor sedan släppte hon nya albumet Nothing can compare!

2006: Markus Fagervall

Markus Fagervall

Markus Fagervall slog Erik Segerstedt i finalen 2006. Efter några intensiva musikår efter Idol bytte Markus bana och flyttade upp till Umeå för att studera till kock. Där träffade han sin fru Emma och hittade balans i livet. Idag jobbar han som musiklärare.

2007: Marie Picasso

Maria Picasso/Shanta Liora

Efter vinsten i Idol (mot Amanda Jenssen) har Marie Picasso haft det tufft. I flera år led hon av en odiagnostiserad hjärntumör, men 2011 opererades hon till sist. Under operationen drabbades hon dessutom av flera svåra komplikationer och var nära att mista livet.

Hon har också berättat att Idol-tiden innebar mycket ångest för henne och för att gå vidare efter de tuffa utmaningarna har hon börjat om under namnet Shanta Liora. Hon jobbar med djurrättsfrågor, men även med en del musik.

2008: Kevin Borg

Kevin Borg

2008 charmades hela landet av Maltesen Kevin Borg, som flyttat till Sverige för kärlekens skull. Några år efter vinsten mot Alice Svensson gifte han sig med kärleken Sofia men fyra år senare skilde de sig. Nu lever han på Malta igen och är en populär artist och låtskrivare som bland annat haft flera hits i Japan.

2009: Erik Grönwall

Erik Grönwall

Erik tog hem vinsten mot Calle Kristiansson och sjunger sedan 2010 i rockbandet H.E.A.T som släppt tre album. Han arbetar också som manager för andra band och har spelat mot John Legend i en livesänd version av Jesus Christ Superstar i USA.

2010: Jay Smith

Jay Smith

Helsingborgaren skapade en del skandalrubriker redan under Idol. Han testades positivt för cannabis och erkände öppet att han och finalisten Minnah Karlsson var mer än bara vänner, trots att han hade flickvän. Han har sedan dess dömts för narkotikabrott ytterligare några gånger. Han håller fortfarande på med musik, nu även inom countrygenren.

2011: Amanda Fondell

Amanda Fondell

Amanda Fondell slog ut Robin Stjernberg i finalen. De två möttes sedan i Melodifestivalen 2013, men medan Robin vann hela tävlingen åkte Amanda ut i sin delfinal. Sedan dess har det varit ganska tyst om henne, men hon har arbetat med musik under hela tiden.

2012

2012 var det inget Idol. TV 4 testade istället med programmet X-factor, men bara ett år senare återinförde man Idol.

2013: Kevin Walker

Kevin Walker

Fotbollspelaren Kevin Walker blev snabbt en flickfavorit, men till mångas sorg hade han redan hittat sitt livs kärlek. Han och sambon My har nu två barn tillsammans och till vardags spelar Kevin fortfarande fotboll, numera i Djurgårdens IF. Han håller fortfarande på med musiken vid sidan av.

2014: Lisa Ajax

Lisa Ajax

Lisa Ajax vann finalen 2014 mot Mollie Lindén. Hon jobbar flitigt med sin musik och knep en sjundeplats i Melodifestivalen tidigare i år. Nästa år syns hon för tredje gången i tävlingen.

2015: Martin Almgren

Martin Almgren

Martin Almgren slog ut både Amanda Winberg och Simon Zion i finalen i Idol 2015. Han tävlade sedan i Melodifestivalen 2018. Han har släppt två album och har också hunnit med att spela Broder Tuck i musikalen Robin Hood (och gå ner i vikt i kvällspressen). Martin bor i Lindesberg, men separerade för några år sedan från flickvännen Ida som han hade varit ihop med i 12 år och som var ett stort stöd under Idoltiden.

2106: Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen

Liamoo

Liamoo slog ut Rebecka Karlsson i finalen 2016. Han har sedan dess synts i Melodifestivalen både 2018 då han slutade på en sjätteplats med låten Last Breath och 2019, då tillsammans med Hanna Ferm från Idol 2017. Duon, som omgavs av en del romansrykten, slutade trea med låten Hold you. 

2017: Chris Kläfford

Chris Kläfford

Chris stod i final mot Hanna Ferm 2017. Han satsar sedan dess fullt ut på musiken och gjorde bland annat succé i America’s got talent, där han gick till semifinal. Chris var också förband på Gyllene Tiders sommarturné och kommer synas i TV 4:s julkonsert på julafton. Chris är fortfarande tillsammans med flickvännen Bob Linger.

2018: Sebastian Walldén

Sebastian Walldén

Sebastian Walldén vann senaste omgången över Katiadou Holm Keita och har sedan dess släppt två låtar. Förutom att jobba med sin egen musik är han också manager åt andra.

Bilder: TT/Instagram

Källa: Göteborgsposten, Modette

Läs mer: 

Gina Dirawi ryter ifrån mot näthaten inför Idol 2018

Oväntade kärlekspar: 11 kändisar som faktiskt har varit tillsammans