daniel victoria

Det mesta kretsar just nu kring coronasmittan och Covid-19 – även för kronprinsessparet. Och nu avslöjar hovet att Victoria och Daniel i går besökte Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) på deras huvudkontor i Solna.

Där fick de bland annat vara med vid en så kallad samverkanskonferens som handlade om den gemensamma kommunikationen kring coronaviruset. Bland de närmare 80 myndigheter och andra aktörer som var med via telefon fanns bland annat Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Utrikesdepartementet, länsstyrelserna, SOS Alarm med flera.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Victoria och Daniel var med under kriskonferensen hos MSB i går kväll.

”Syftet med besöket var att få information om det arbete myndigheten och andra aktörer bedriver med anledning av spridningen av det nya coronaviruset” skriver hovet på sin hemsida.

Victoria och Daniel fick också träffa redaktionen för krisinformation.se som är den webbplats där statliga myndigheter ger bekräftad information i samband med kriser. Krisinformation.se finns på webben, i en app och i sociala medier.

Kronprinsessparet med redaktionen för kriskommunikation.se.

Victoria och Daniel – mötet på Haga slott

Det var för övrigt måndagens andra möte för kronprinsessparet. Tidigare under dagen tog de emot representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) hemma på Haga slott och då kretsade samtalet om det arbete som görs för att  begränsa spridningen av coronaviruset.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar emot Sveriges Kommuner och Landsting på Haga slott.

Så här såg det ut på Haga i går.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Marcus Årskog/Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Kungliga Hovstaterna.

Utvald läsning

Femina