Peter Jöback.

TT
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister
1:27

Efter reklamen: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

(1:27)

Slå på ljud

Peter Jöback befinner sig minst sagt i rampljuset i år. Sedan tidigare har han gjort ett uppskattat sommarprat i P1, han ger snart ut sin självbiografi Att bära sig själv och nästa år är det dags för musikalen Jesus Christ superstar. Också kommer hans nya låt Atlas i november.

Ola Salo och Peter Jöback återförenas i Jesus Christ Superstar

Han har också firat sin 50-årsdag i somras och nu syns han i TV4-programmet Så mycket bättre, med bland andra Thomas Stenström, Melissa Horn och Gustaf och Viktor Norén. Det har premiär under lördagskvällen.

Peter Jöback fick nyligen medaljen Litteris et artibus av kungen och drottningen.

Peter Jöback fick nyligen medaljen Litteris et artibus av kungen och drottningen.

Fredrik Sandberg/TT

Peter Jöback: ”Familjelivet är stommen”

I en intervju med Damernas värld får han frågan om det fortfarande finns mål kvar att uppnå.

– Självklart! Jag är 50 år, jag har 40 års karriär bakom mig – och jag är fortfarande hungrig på livet. Det som är skillnaden från när jag var yngre är att jag har ett liv nu. Jag har en man och jag har två döttrar som jag älskar mest av allt på hela jorden. Familjelivet är stommen och karriären är grädden på moset, säger Peter Jöback i intervjun.

Han fortsätter:

– Förr hade jag en karriär, och så hade jag ett liv vid sidan om – som oftast bara var att jag sov. Det tog lång tid innan jag prioriterade att vara människa, att vara jag. Av rädsla och som ett slags skyddsmekanism.

Därför väntade Peter och Oscar Jöback med att skaffa barn

Peter Jöback och Oscar Jöback har varit ett par sedan 2004. De gifte sig sex år senare, och har i dag två barn, Vega-Lee och Iggy-Lou.

Oscar och Peter Jöback har varit gifta i över tio år.

Oscar och Peter Jöback har varit gifta i över tio år.

Karin Törnblom/TT

Att de skulle starta en familj kände de tidigt i förhållandet, men först var de tvungna att jobba på sig själva, berättar Peter Jöback i intervjun.

– När jag och min man Oscar träffades kom en längtan efter barn ganska snart, men vi kände båda två att vi ville känna att vi var klara med vår egen uppväxt först. Oscar hade, som adoptivbarn, också ett bagage. Så nej, jag tror inte det, säger han på frågan om hans egna uppväxt påverkat honom i föräldraskapet.

Marcus Schenkenbergs okända liv i Tyskland – det gör modellen i dag

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst