Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Villa Wahlgren – här är allt du vill veta om Pernillas nya hus

05 apr, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Pernilla Wahlgren Villa
Vi är vana att följa artisten och medieprofilen Pernilla Wahlgren i Wahlgrens värld.
Nu bjuder hon även in tv-tittarna till hennes nya husbygge.
Här är allt du vill veta om Villa Wahlgren.
Annons
VIDEO: 5 saker du kanske inte visste om Pernilla WahlgrenBrand logo
VIDEO: 5 saker du kanske inte visste om Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren har visat upp sitt hem från de allra flesta vinklar och vrår i hennes gröna hus på Lidingö. Nu har hon sålt det och börjat ett nytt kapitel i livet. Hon har nämligen köpt en tomt och byggt sitt drömhus.
Och tv-tittarna får självklart följa hela processen – i nya realityserien Villa Wahlgren. Tv-serien börjar sändas den 26 april på Kanal 5 och Discovery+.

Allt du vill veta om Villa Wahlgren

I nya tv-serien får vi följa Pernillas husbygge från att ritningarna, inredning och till huset står klart.

Annons

– Det är ett väldigt roligt och spännande projekt som Pernilla låter oss vara med på. Här följer vi hur Villa Wahlgren växer fram och djupdyker i byggets alla stora och små delar. Hon delar öppenhjärtigt med sig av orosmoment och byggkaos, men också av den inspiration och motivation som uppstår när man lyckas övervinna hinder, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent Villa Wahlgren Warner Bros. Discovery.

Pernilla Wahlgren har sålt gröna villan

I april 2022 flyttade Pernilla Wahlgren ut ur det gröna huset. Det hade sex rum och ligger i Skärsätra, på andra sidan Lidingö jämfört med den nybyggda villan. Under en övergångsperiod bodde Pernilla på hotell i väntan på att Villa Wahlgren skulle bli klart. På närmare bestämt Hotell Skeppsholmen på Skeppsholmen i centrala Stockholm.

Pernilla Wahlgren gröna villan
Pernilla Wahlgrens gamla hus, den så kallade gröna villan.

Då började Villa Wahlgren byggas

Under hösten 2021 började markarbetet och de första förberedelserna inför Villa Wahlgren. Det ligger högt upp på toppen av ett berg och har vacker utsikt.

Annons

– Det har varit en fantastisk resa, men också otroligt utmanande. Ingenting har ju varit enkelt utan så mycket mer komplicerat än vad jag hade trott från början. Men med kamerorna på plats ser jag fram emot att bjuda in tittarna till att vara med på resan från första sprängningen på en omöjlig bergstomt, säger Pernilla Wahlgren till Kanal 5.

Villa Wahlgren
Pernilla Wahlgren har byggt sitt hus i villaområdet Sticklinge på Lidingö.

I december 2021 hade byggarbetarna lagt grunden för husets källare och i februari 2022 var stommen på huset uppbyggt. I augusti var huset målat och klart utvändigt men tomten var fortfarande en grushög, likaså i januari 2023.

Annons
Villa Wahlgren
Pernilla Wahlgrens husbygge Villa Wahlgren i februari 2022

Hon flyttade in i nybyggda villan under 2022.

Var ligger Villa Wahlgren?

Pernilla Wahlgrens drömhus, Villa Wahlgren, är byggt i villaområdet Sticklinge på Lidingö, utanför Stockholm. Området ligger sjönära på nordöstra Lidingö med utsikt över Stora Värtan och Djursholm.

Villa Wahlgren
Villa Wahlgren i januari 2023.

De ska bo i nybyggda villan

Pernilla Wahlgrens flesta barn har flyttat hemifrån och det är endast sonen Theo som fortfarande bor kvar hemma. I Villa Wahlgren bor även Pernillas fästman Christian Bauer.

SE OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens stilresa genom årenBrand logo
SE OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren
Annons