Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Will Smiths barn går i pappas fotspår – det gör Jaden Smith i dag

23 dec, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Will och Jaden Smith på filmpremiär 2004.
Will och Jaden Smith på filmpremiär 2004.
Jaden Smith har, som sin pappa, gjort ett namn för sig själv.
Och likt Will Smith är han både skådespelare och artist.
Annons
Här är Will Smith och Jada Pinkett Smiths kärlekshistoriaBrand logo
Här är Will Smith och Jada Pinkett Smiths kärlekshistoria

Jaden Smith gjorde filmdebut i Jakten på lycka. I filmen spelar han Will Smiths karaktärs son Christopher. Det gjorde lillgrabben så bra att han vann och nominerades till flera priser och utmärkelser, bland annat bästa genombrott på MTV movie awards.

Och det är inte den enda gången som han varit sin fars son på vita duken. I den kanske inte jättehyllade M. Night Shyamalan-rullen After Earth spelade han nämligen också mot sin pappa.

Det gör Jaden Smith nu

Nu senast såg vi honom i Life in a year tillsammans med Cara Delevingne.

Will Smith har en desto mer framgångsrik skådespelarkarriär bakom sig. Genomslaget kom med Fresh prince i Bell air på 1990-talet. Sedan dess har han en rad klassiska rollen bakom sig, bland annat Jay i Men in black, Robert Neville i I am legend och captain Hiller i Independence day.

Jaden Smith dök upp på röda mattan med sin mamma Jada Smith.
Jaden Smith dök upp på röda mattan med sin mamma Jada Smith.

Från slutet av 90-talet och fram till mitten av 00-talet släppte han också ett gäng rapalbum. Och musiken är också något som sonen Jaden Smith tagit efter. Än så länge har han släppt tre album: Syre (2017), Erys (2019) och CTV3: Cool tape vol. 3 (2020).

Annons

Här är Will Smiths alla barn

Jaden Smith föddes 1998 och är Will Smiths och Jada Pinkett Smiths äldsta gemensamma barn. De har också dotter Willow Smith som kom till världen 2000. Hon har också följt i sina föräldrars fotspår och är sångare, skådespelare och dansare.

Jaden, Will, Jada och Trey Smith.
Jaden, Will, Jada och Trey Smith.

Hon var som 7-åring med i I am legend och spelade då Will Smiths karaktärs dotter Marley. Sedan dess har hon synts i några barn- och ungdomsfilmer och -serier och arbetat en del som röstskådis.

Hon är mest känd som artist och har släppt fyra album.

Will Smith har också en till son. Trey Smith heter han, och är i dag 29 år. Han har hållit sig lite mer i bakgrunden, men var med i pappans musikvideo till Just the two of us, skådespelade i All of us och syntes i David Blaine: Real or Magic när illusionisten hälsade på hos familjen.

Annons