Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Zara Larsson: ”Det här året har varit tufft för mig mentalt”

29 dec, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT/Instagram
Zara Larsson om det psykiskt påfrestande corona-året 2020
Trots en stor internationell karriär, en sångröst som sänd från ovan och hela livet framför sig känner till och med artisten Zara Larsson att 2020 helt tagit musten ur henne. Och vissa dagar kommer hon inte ens upp ur sängen.
Annons
10 saker du vill veta om Zara LarssonBrand logo
10 saker du vill veta om Zara Larsson

Precis som för många andra verkar artisten Zara Larsson haft ett tufft 2020, och nu berättar hon öppet om hur hon kämpat med sitt mående under pandemin.

”Hej från en person som legat i sängen och sovit hela dagen. När jag äntligen kliver upp så har solen redan gått ner. Men det är ju inte som att man ser solen speciellt mycket denna tid om året ändå när man bor uppe i norr”, börjar artisten sitt Instagram-inlägg.

Mörkret har lagt sig över Sverige

Och visst kan hon inte vara ensam med att tampas med mörkret denna december, som präglats av de väldigt få soltimmar som pressats fram genom molnen. För att hålla sig någorlunda i schack har hon piffat till sig lite extra.

”För att balansera upp dagen var jag tvungen att se till att jag kände mig lite bra, innan jag gick och lade mig igen. Så därför beslutade jag mig för den här stilen”, förklarar hon vidare och visar upp bilden där hon är sockersöt i rött samtidigt som hon slår fast: ”Hårband? Vilken jävla bra uppfinning!”.

Annons

Zara Larsson: ”Det här året har varit tufft för mig mentalt”

Zara Larsson förklarar att hon inte klarat av de enklaste av bestyr eftersom hon känt av mörkret så pass. Och i svallvågorna av pandemin känner hon även att hon tappat sitt syfte.

”Jag är faktiskt stolt över mig själv som kom upp ur sängen idag, för under vissa dagar har jag inte kraften. Jag orkar inte äta, städa mitt rum, svara på meddelanden eller samtal eller andra saker som egentligen är superenkla. Det här året har varit tufft för mig mentalt. Jag har känt, och känner fortfarande mig lite vilsen och omotiverad, typ som att jag inte längre har ett syfte. Jag vet att jag inte är den enda som känner såhär. Och det är okej att stanna i sängen ibland, men bara inte för länge! Så låt oss nu sätta på oss våra hårband för 2021 och gå ut och se solen. Hoppas att ni alla har en fin julledighet och jag älskar er alla!”

Så Zara Larsson känner precis som många andra att 2020 sugit musten ur en på ett sätt som man aldrig tidigare känt av. Men hon försöker se framåt, och vill se till att kliva in i 2021 med ett gladare humör och ett piffigare hår.

LÄS MER:

Annons