På måndagen publicerade skådespelaren och tv-profilen Sven Melander en video på sin Facebooksida där han öppet visar stöd för Zara Larsson och hennes feministiska kamp.

Han ifrågasätter hur det kan komma sig att vuxna män inte har något annat att förarga sig över än en ung kvinna som visar sin avsky mot våldtäkter och annat kvinnoförtryck.

Zara Larsson själv var på familjesemester när nyheten nådde svenska medier, och precis innan vi träffar henne fick hon höra om Sven Melanders uttalade stöd.

– Det var jättekul att se, säger hon med ett varmt leende till ELLE.se.

– Det finns folk som kommer hata, men det finns dubbelt så många som ställer sig bakom och kommer stötta och det gör mig så mycket starkare. Och det gör att man kan glömma bort de här som håller på.

sven-melander-zara-larsson

Nu berättar Zara Larsson om stödet från Sven Melander.

Zara Larsson har blivit en symbol för den unga, feministiska rörelsen. Inte bara i Sverige utan internationellt bland sina miljontals följare. När hon ryter till mot kvinnoförtryck – ofta med (befogat) hårda ord – är det många som i stället väljer att fokusera på något helt annat.

– När folk frågar ”Vad, hatar du alla män?”… Alltså vad spelar det för roll!? Varför är det en fråga, varför lägger man fokuset där i stället för på de här våldtäkterna på Bråvalla till exempel. Varför fokuserar ni på hur jag uttrycker mig?, säger hon till ELLE.se och fortsätter:

– Det är inte viktigt. Men det blev en större diskussion. Men sen går andra in, och folk börjar diskutera, och då blir det ju större än mig, och då kanske det mer blir en debatt om våldtäktskulturen och då är jag väl glad att jag har startat en diskussion.

Tycker du att offentliga personer tar tillräckligt ansvar för att visa vilka värderingar de står för?

– Personligen tycker väl jag att om du har en kanal kan du väl lika gärna skriva något positivt och bra på den. Men det är ju ingen skyldighet som folk har, men varför inte?

Från: ELLE.se