1. Gammal elektronik
Har du fortfarande kvar din första mobiltelefon och dess laddare? Ligger gamla fjärrkontroller, en trasig fax och en analog kamera du inte använt på 10 år i en låda på vinden? Rensa ut dem genast!

2. Räkningar från förra decenniet

Du behöver inte spara varenda faktura och kvitto du någonsin fått. Samla ihop alla gamla räkningar och andra dokument som ligger och skräpar – de tar bara upp plats.

3. Presenter du inte gillar

Du behöver inte behålla den där fula ljuslyktan du fick i present för flera år sedan men aldrig har använt. Sälj eller skänk bort den istället.

4. Kläder och skor som inte passar

Du vet de där jeansen du inte kommit i på flera år och som bara ger dig ångest? Bara gör dig av med dem.

5. Instruktionsmanualer

Har du en låda full med gamla manualer? Dags att rensa igenom den – och slänga merparten, speciellt de som tillhör prylar du inte ens har kvar längre. De flesta användarmanualer finns dessutom på internet.

6. Hushållsapparater du aldrig använder

Ärligt talat, hur ofta gör du egentligen egen pasta och hemgjord glass? Brukar du verkligen mala dina egna kaffebönor och pressa juice? Ge bort de hushållsmaskiner du aldrig har användning för och plötsligt får du dubbelt så mycket plats i köksskåpen.

7. Gamla böcker och tidningar

Kommer du någonsin att läsa dem igen? Om svaret är nej är det bättre att ge bort dem.

8. Dubletter

Behöver du två hårtorkar, tre wokpannor och tio paraplyer? Gå igenom förråden och gör dig av med dubbla uppsättningar av sådan du bara behöver en av.

9. Gammalt smink

Rensa igenom badrummet och plocka bort allt som blivit gammalt och sådant du inte kommer att använda. Glitternagellacket blir inte bättre med åren – inte heller de gamla solskyddskrämerna.

10. Trasiga saker

Det är lika bra att vara ärlig mot dig själv. Om flera år passerat utan att du sytt igen hålet i den gamla koftan eller limmat ihop den där trasiga tavelramen kommer det förmodligen aldrig att ske. Prylar som är trasiga ger dig bara dåligt samvete och du har uppenbarligen klarat dig lika bra utan dem.

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

 

Läs även:

12 fula prylsamlingar vi alla har där hemma

Förvaringsexpertens 6 bästa tips för att få ordning i köket

Så rensar du ditt hem med KonMari-metoden

Mest läst