Artikeln innehåller reklamlänkar
plädar och filtar våren 2020

Även om våren snart är här är det fortfarande svalt ute och det kan stundtals vara kyligt i hemmet. En pläd värmer i soffan och i fotändan av sängen samtidigt som den är en snygg textildetalj som ger hemmet en uppdatering med sin avvikande struktur eller med en härlig färg som ger vårkänsla.

Här tipsar vi om tio snygga plädar som går att klicka hem just nu:

1. Mohairfilt, Stackelbergs

Mohair pläd från Stackelbergs

Handgjord pläd i mohair med rullade fransar som gjorts enligt gammal hantverkstradition i Sydafrika. Finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Pläd i gotlandsull, Klippan Yllefabrik

gul ullpläd från klippan

Pläd i tjock gotlandsull i en härlig gul nyans, designad av Birgitta Bengtsson Björk för Klippan Yllefabrik. Går att använda både inom- och utomhus och är enkel att rengöra. Finns i olika färger. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

3. Levelin pläd i linne, Himla

filt från himla

Mjuk pläd i linne som även går att använda som duk på bordet. Här i en härlig ljus, blekgrön nyans, som ger vårkänsla i hemmet, men pläden finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

4. Tiiliskivi pläd i ull, Marimekko

tiiliskivi pläd från marimekko

Olivgrön pläd i 100 procent ull med tegelstensmönster formgivet av Marimekko-grundaren Armi Ratia. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

5. Arpa pläd i kashmir, Jotex

grå pläd i kashmir från jotex

Stilren pläd i blandning av ull och kashmir med fransar längs med kortsidorna. Här i lätt melerat, ljusgrått utförande, finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

6. Crinkle pläd, Hay

crinkle pläd från hay

Snygg bomullspläd med blockränder och en skrynklig, mjuk struktur samt korta fransar. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

7. Pläd i bomull, Bloomingville

filt från bloomingville

Mysig blåvit filt med tofsar från danska Bloomingville. Filten passar i hemmet året om. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

8. Mellow lin filt, Garbo & Friends

garbo-friends-filt

Snygg filt som även fungerar som överkast från svenska Garbo & Friends. Oeko-Tex-certifierad och tillverkad i linne och bomull. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

9. Filt i ull, Stackelbergs

filt från stackelbergs

Vacker, stor pläd av 80 procent lammull och 20 procent polyamid från Stackelbergs. Här kan du köpa den (länk till butik).

10. Egg pläd, Ceannis

egg ceannis pläd

Klassiska pläden Egg från Ceannis ger dekorativ textur och en skön detalj i soffan. Baksidan går i matchande sammet. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

Läs mer:

Sängkläder som ger hotellstil i sovrummet – 11 snygga köp 

12 hållbara (och snygga!) köp till badrummet

Mest läst