Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 vackraste restaurangerna - i världen

07 maj, 2018 
AvSanna Hallert
Vad gör en restaurang vacker? Skönhet ligger som känt i betraktarens ögon, men de här 10 restaurangerna har alla vunnit pris för att vara bland de vackraste restaurangerna i världen.
Annons

Utöver god mat är även miljön en minst lika viktig faktor till restaurangupplevelsen och det finns många sätt en restaurang kan fånga sina besökares uppmärksamhet. Vidunderlig utsikt, fantastisk interiör, spännande arkitektur eller unika platser gör de här restaurangerna till några av världens vackraste.

Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris

Haute cuisine i superdesignad miljö. Restaurantören Alain Ducasse har skapat en meny med där råvarorna får tala. Interiören är noggrant designad in i minsta detalj för att lyfta upplevelsen ytterligare.

Annons

 

Soho House, West Hollywood

För romantikern är det svårt att motstå en takträdgård. Olivträd prydda med ljuslyktor och rustika möbler tillsammans med utsikten över Hollywood, skapar en familjär stämmning.

 

The Jane, Antwerpen

I ett gammal kapell i Antwerpen öppnade kockarna Nick Bril och Sergio Herman The Jane som åtnjuter två Michelinstjärnor. Dekoren är modernistisk med köket placerat i det som var altaret.

Annons

 

Sketch, London

Omtalade Sketch i London är indelat i flera restaurangdelar och barer. Gemensamt för dem alla är maffiga dekor med extra allt. Kändast av alla är troligtvis The gallery med sin rosa dekor som vunnit inte minst fashionistors hjärtan.

 

Sirocco, Bangkok

Med otaliga priser i bagaget för både mat och miljö är Sirocco i Bangkok på toppen av mångas listor av restauranger att besöka. Spektakulär utsikt kombineras med haute cuisine.

Annons

 

Ali Barbour’s cave, Diani beach, Kenya

I 150 000 år gamla grottor  I Kenya, upplyst av hundratals ljus, finner du Ali Barbour’s Cave. En restaurang som funnits i över 30 år och fortsättaer att locka till sig gäster som vill känna historiens vingslag.

 

Le Coucou, Manhattan

Le Coucou utsågs förra året till årets bästa nya restaurang och har en avskalad meny som matchar det rena intrycket i lokalen.

Annons

 

Ikabana, Barcelona

Köket är en blanding av japansk och brasiliansk gastronomi. När arkitekterna skulle konceptualisera den oväntade kombinationen fann de att den gemensamma nämnaren för kulturerna var landskapets betydelse. Därför skapade de ett eget landskap.

 

Clos Maggiore, London

Restaurangen har utsetts till världens mest romantiska restaurang och det är inte svårt att gissa varför. På sommaren öppnas taket och på vintern tänds den stora öppna spisen. En plats för kärlekspar.

Annons

 

Grotta Palazze, Puglia

I Grotta Palazzese tillåts naturens element ta huvudrollen. Interiören är sparsmakad för att inte konkurrera med den brutala grottan och havet. Menyn är klassiskt italiensk – men smakar det så kostar det.

Artikeln publicerades först på Residence.

[socializer-facebooklikeshare]

Annons