Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

12 förvaringslösningar och garderober att inspireras av

07 okt, 2020 
AvNanna von Knorring
garderobsinspiration
Planerar du garderob eller drömmer du om vackrare och smartare förvaring? Inspireras av de här 12 snygga förvaringslösningarna och våra tips!
Annons
7 smarta och snygga garderobslösningar (FEMINA)Brand logo
7 smarta och snygga garderobslösningar (FEMINA)

Från lyxiga, stora walk-in-closets och rymliga klädrum till smart placerade garderober med genomtänkt inredning. Oberoende av om man bor litet eller stort så behövs både praktisk och stilfull förvaring för att vardagen i hemmet ska bli trivsam.

Vi tipsar om 12 snygga förvaringslösningar och garderober att inspireras av:

1. Stilfull garderobslösning i sovrummet

sovrum med elegant garderob byggd runt sängen från Birch and Wood
Foto & garderobslösning: Birch & Wood

Ett elegant val, som också är kvadratsmart, är att låta bygga garderoben hela vägen runt sänggaveln. Med högre skåp intill sängen och mindre skåp upptill går det att både hänga och vika in kläder samt förvara andra små saker som annars riskerar att ligga framme och skapa ett stökigt intryck i hemmet.

Annons

2. Bänk och förvaring i ett

förvaringslösning i hall med platsbyggd bänk med förvaring
Foto & förvaringslösning: New Day Interior

Kombinera en bänk i hemmet med förvaring genom att låta platsbygga den. Det här är en särskilt smart förvaringslösning i exempelvis hallen eller i det något större köket, men passar lika bra i både sov- och vardagsrum som i barnrummet!

3. Kombinera öppen och sluten förvaring

vit garderob med både sluten och öppen förvaring från Kvänum
Foto & garderob: Kvänum

Du behöver inte nödvändigtvis välja mellan öppen eller sluten förvaring – satsa istället på båda! Börja med garderober med sluten förvaring för att få ett mer lättstädat hem. Addera sedan till några skåp med dörrar i glas, eller med helt öppen förvaring, för att kunna visa upp dina guldkorn.

Annons

4. Inbyggda garderober

Inbyggda garderober från picky living
Foto & garderob: Picky Living

Ett stilsäkert kort för minimalisten är att låta garderoberna byggas in och smälta in i rummet. Här har garderoberna byggts in, målats ton i ton med väggen och fått eleganta luckor som går igen med den äldre stilen i hemmet, som bland annat syns i originaldörrarna intill.

5. Garderobslösning i ett litet sovrum

garderobslösning i ett litet sovrum
Foto & garderob: New Day Interior

Litet sovrum? Den här garderobslösningen är ett praktiskt compact living-val. En smal garderob intill sängen ger plats för mycket kläder och överskåpen gör det lätt att stuva undan alla mindre prylar. Kombinationen med några öppna hyllplan gör det enkelt att sätta personlig prägel på förvaringen och rummet.

Annons

6. Uppdatera Ikea-garderoben

Ikea-garderob med Suprfront-dörrar och handtag
Foto & garderob: Superfront

Ge din fristående Ikea-garderob en uppgradering genom att byta ut knoppar eller lägga på nya dörrar och täcksidor. Ett mönster eller en färg som får garderoben att passa in med din inredningsstil i övrigt kommer göra stor skillnad för helhetsintrycket.

7. Garderober med spegeldörrar

garderober med spegeldörrar från ballingslöv
Foto & garderob: Ballingslöv

Kombinera garderobs- och spegelväggen i ett med garderobsdörrar i spegelglas. Spegelglaset reflekterar ljuset och får rummet att upplevas både större och ljusare än vad det egentligen är.

Annons

8. Sovalkov och förvaring i ett

garderob och sovalkov - smart förvaringslösning i en liten lägenhet
Foto & garderobslösning: New Day Interior

I ett litet sovrum kan det vara smart att kombinera garderobsförvaringen med sängen, som ofta är den största möbeln i rummet. Den här förvaringslösningen är särskilt praktisk i små lägenheter och i barnrum. Här ovan har garderoberna byggts runt sovalkoven med compact living-förvaring undertill och en mysig sovplats i mitten.

9. Förvaring under trappan

platsbyggd förvaring under trappa
Foto & förvaringslösning: New Day Interior

Bor du med en trappa i huset och vet inte vad du ska göra av utrymmet under den? Platsbyggd förvaring kan vara svaret. Här smälter skåpsdörrarna snyggt in med trappan och gömmer undan allt från skor och jackor till städskrubbens innehåll.

Annons

10. Optimerade förvaringslösningar

Stilfull garderob från Kvänum i färgen Mistral
Foto & garderob: Kvänum

När du planerar din garderob är det viktigt att du tänker igenom vad du använder den till och vilka saker det är du ska förvara. Har du mycket skor? Prioritera en skohylla istället för att ställa dem i en röra på golvet. Glöm inte heller småförvaringen! I garderoben ovan kombineras såväl stora som små luckor och lådor för en optimal förvaringslösning.

11. Klädrum i rummet

garderob med dressing room-känsla av new day interior
Foto & garderobslösning: New Day Interior

Inred ett klädrum i rummet! Har du ett stort sovrum är det här ett smart sätt att ta till vara på ytan och skapa snygg förvaring. Här har den klassiska garderobsväggen i hörnet kombinerats med en ö för förvaring av mindre saker. Ett knep som direkt ger en helt ny, lyxig känsla till rummet och förvaringen.

Annons

12. Trären walk-in-closet

showstopper walk-in-closet i trä från ballingslöv
Foto & garderobslösning: Ballingslöv

Ska du inreda ett helt klädrum? Ett snyggt val är garderobsstommar och -inredning i trä. Den trärena helheten blir lyxig, samtidigt som den bidrar med en känsla av värme till rummet.

Läs mer:

Annons