Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 snygga miniväxthus till balkong och uteplats

18 maj, 2020 
AvNanna von Knorring
miniväxthus 2020
Våga prova odla i sommar! Med ett litet växthus som passar på balkong eller uteplats kan drömmen om en trädgård bli sann. Vi listar tolv snygga köp!
Annons

Har du endast balkong eller uteplats, men drömmer om ett växthus eller en prunkande trädgård? Det går att skapa en trädgård i mindre format med ett litet växthus.

Prova dina gröna fingrar i sommar med ett miniväxthus på fönsterbrädet i lägenheten, på balkongen eller på uteplatsen. Det blir en snygg detalj som tar lite plats i anspråk. Det mindre växthuset är dessutom ett betydligt mer budgetvänligt alternativ, jämfört med de stora växthusen, om du inte är redo för ett stort växthus i trädgården riktigt än.

Här är tolv mindre växthus för balkong och uteplats som finns i butik 2020:

1. Greenhouse växthus, Design House Stockholm

miniväxthus från Design House Stockholm

Det här lilla växthuset är perfekt för dig som vill odla hemma i bostaden. Växthuset är gjort i ask och säkerhetsglas samt har en planteringsbricka i galvaniserat stål. Miniväxthuset är formgivet av designduon Atelier 2+ för Design House Stockholm. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

2. Drivhus, Granngården

litet drivhus från granngården

Små växthus kallas även drivhus och är utmärkt för dig som vill få fröer och plantor att växa till sig innan du planterar dem i kruka. Det här drivhuset FSC-märkt furu är fint i naturfärgat, men går även att måla för att sätta färg på odlingarna. Här kan du köpa det (reklamlänk).

3. Odlingsvitrin för balkongen, Juliana

litet växthus till balkong 2020

Det här lilla växthuset blir en snygg detalj på balkongen där det enkelt monteras på räcket eller väggen. Odlingsvitrinen har skjutdörrar i glas och en löstagbar hylla, vilket gör det enkelt att anpassa den efter dina växter och kryddor. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Litet växthus, Design House Stockholm

miniväxthus i glas

Växthuset för dina något mindre plantor och sticklingar. Det här stilfulla växthuset i glas är designat av Caroline Wetterling och finns i flera storlekar, här i storlek XL med en höjd på 32 centimeter och en bredd på 20 centimeter. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Spira Green House, Skagerak

miniväxthus från skagerak
miniväxthus på planteringsbord

Det här stilsäkra lilla växthuset passar såväl inomhus som på balkongen eller uteplatsen. Placera på ett bord för att skapa en egen odlingsbänk! Växthuset är gjort i teak, glas och stål och passar för såväl kryddor och grönsaker som för växter. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

6. Odlingsbord med kåpa, Elho

odlingsbänk med växthus till balkong och uteplats

Odlingsbord med kåpa över som skapar ett effektivt växthus, perfekt för exempelvis en liten köksträdgård på uteplatsen eller balkongen. Bordet är gjort i återvunnen plast och finns att köpa här (reklamlänk). Den tillhörande kåpan finns att köpa här (reklamlänk).

7. Växthus för uteplats, GOP

Växthus för uteplatsen från GOP

Ett något större miniväxthus, som lämpar sig för uteplatsen eller den större balkongen. Växthuset har en rostfri ram i aluminium, väggar i UV-skyddad plast och monteras mot en vägg. Taket är öppningsbart och växthuset har även en praktisk skjutdörr. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

8. Miniväxthus, HK Living

miniväxthus från HK Living

Ett snyggt växthus i litet format i glas med moderna svarta detaljer. Ett stilsäkert tillskott bland växterna på fönsterbrädet. Här kan du köpa det (reklamlänk).

9. Växthus för altan, Halls

växthus för altan och uteplats från Halls

Miniväxthuset för dig som vill odla lite mer på altanen eller terrassen. Det här växthuset är precis under en kvadratmeter stort och har en ram i en vacker grön nyans. Växhuset har flera öppningsbara fönster för att kunna skapa ventilation även under de varmaste sommardagarna. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

10. Miniväxthus, Design House Stockholm

litet växthus från design house stockholm

Miniväxthus i ask och glas som gör det enkelt att skapa en trädgård inomhus eller på den lilla balkongen. Formgivet av Atelier 2+ för Design House Stockholm, finns i svart och naturfärgat utförande. Här kan du köpa det (reklamlänk).

11. Odlingsvitrin, Juliana

odlingsvitrin för uteplatsen från juliana

Stilfull odlingsvitrin som passar utmärkt på både balkong och uteplats. Växthuset har dubbla skjutdörrar i glas och ram i svart aluminium. Det är dessutom enkelt att flytta på tack vare de medföljande hjulen. Inuti finns två löstagbara kryddhyllor i svart med eleganta läderfästen samt hyllor i cederträ. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

12. Drivhus till pallkrage, Hortus

drivhus till pallkragen

Växthuset för dig som har en pallkrage på uteplatsen och vill ge fröerna och odlingarna hjälp på traven. Överdraget har två blixtlås, ett som öppnar för ventilation men hindrar insekter från att komma in samt ett som öppnar det helt. Växthuset är gjort i plast med ram av metall. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Läs mer:

Annons