Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

14 fina mattor till balkongen och uteplatsen

25 jun, 2019 
AvNanna von Knorring
En mjuk matta under fötterna skapar lyxkänsla såväl ute som inne. Med en utomhusmatta blir det verklighet på den egna balkongen eller uteplatsen. Här listar vi 14 fina utomhusmattor som finns i butik just nu.
Annons

Fördelarna med en matta på balkongen är många. Det blir mer ombonat och mjukt, det ramar in och binder samman helhetsintrycket samt ger rumskänsla i sommarens extrarum. Dessutom är det ett smidigt sätt att dölja ett slitet golv eller en gammal trall.

Dagens mattor för utomhusbruk är både tåliga och snygga och kommer trivas på din balkong hela sommaren. Många kan dessutom stå kvar långt in på hösten eftersom de tål både regn och snö utan att börja mögla.

Här är 14 snygga mattor som kan användas utomhus:

1. Stilren utomhusmatta, Pappelina

utomhusmatta rex för balkongen från svenska pappelina

En stilren matta för balkongen med vitt mönster på ljusgrå grund. Mattan är vävd i svensktillverkad, giftfri PVC. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Mönstrad utomhusmatta, Ellos Home

Snygg utomhusmatta för balkongen från Ellos Home

Sätt mönster på balkongen med den här fina utomhusmattan. Mattan är gjord av polypropylen och finns i tre storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Randig utomhusmatta, Jotex

Randig utomhusmatta från Jotex

Den här slätvävda, randiga mattan kan bli blöt utan att mögla, vilket gör att den passar särskilt bra på balkongen eller uteplatsen. Mattan är tillverkad av återvunnen polyester och är GRS-certifierad. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Utomhusmatta med jutekvalitet, Ellos Home

Matta i juteliknande kvalitet för balkongen och uteplatsen

Utomhusmatta med tålig och snygg juteliknande kvalitet. Mattan finns i fyra storlekar och är tillverkad i återvunnen polyester. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Vändbar utomhusmatta, Jotex

Utomhusmatta för balkong och uteplats med mönster i blått från Jotex

Skapa rumskänsla utomhus med den här vändbara mattan tillverkad av återvunnen polyester. Finns även i orange och ljusgrått med samma trendiga mönster. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Bohemisk utomhusmatta, Ferm Living

Utomhusmattan Way outdoor från Ferm Living

Den här mattan är tillverkad av återvunna plastflaskor, vilket gör den tålig att användas både inom- och utomhus. Mattan har asymmetriska fransar som skapar en fin kontrast. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Randig utomhusmatta, Ikea

gulrandig utomhusmatta från ikea

Ge balkongen en pigg färgklick med den här randiga utomhusmattan! Den slätvävda mattan är vattenavvisande, vilket gör den enkel att hålla i fint skick. Finns att köpa här.

Annons

8. Plastmatta, Pappelina

Utomhusmatta från Pappelina i ljusbeige

Tålig plastmatta från svenska Pappelina tillverkad i svensk, certifierad PVC. Mattan är ett slitstarkt alternativ på balkongen, uteplatsen och i hemmet. Finns att köpa här (reklamlänk).

9. Matta med geometriskt mönster, Hemtex

Blå, mönstrad utomhusmatta från Hemtex

Mjuk, mönstrad matta i vävd plast som fungerar inom- och utomhus. Finns även i grått. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Slätvävd utomhusmatta, Jotex

Grön utomhusmatta från Jotex

Även den här utomhusmattan är gjord av återvunnen polyester från pet-flaskor. Mattan är slätvävd, tål fukt och finns i två nyanser av blått, grönt och orange för att sätta färg på balkongen. Finns att köpa här (reklamlänk).

11. Morum-matta, Ikea

Utomhusmattan Morum från Ikea är snygg på balkongen

Slätvävd naturfärgad matta som passar både inom- och utomhus eftersom den tål regn, sol och snö. Finns i två storlekar. Finns att köpa här.

Annons

12. Rund utomhusmatta, Jotex

randig rund utomhusmatta för balkong och uteplats

Rund matta med ränder i antingen blått, gult eller rött. Mattan tål att användas utomhus, är gjord av återvunna pet-flaskor och är GRS-certifierad. Finns att köpa här (reklamlänk).

13. Stilren utomhusmatta, Jotex

Stilren matta för både inom- och utomhusbruk från Jotex

Den här stilrena mattan passar såväl inom- som utomhus. Mattan är grovvävd, slitstark och tål både väta och sol. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

14. Utomhusmatta med mönster, Ellos Home

Mönstrad turkos utomhusmatta från Ellos Home

Ge balkongen en färg- och mönsterklick med den här mattan med tryckt mönster i grönrosa, alternativt blårosa. Mattan finns i tre storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons