Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

16 inspirerande tips på fina sommardukningar

20 jun, 2017 
AvMikaela Råberg
I sommar dukar vi bordet med säsongens färger, former och detaljer. Tänk utanför ramarna och nyttja naturens resurser.
Annons

En middagsbjudning handlar inte bara om maten som serveras. Alla detaljer gör sitt för helheten och då är det viktigt att presentera allt det goda på ett inspirerande sätt.

En fin och genomtänkt dukning är A och O – och då pratar vi inte bara om porslinet. En grönbladig ranka, textiler eller en färgbomb av blommor kan verkligen lyfta middagsbordet till nya höjder. Testa dig fram. Det är bara fantasin som sätter gränser.

1. Duka för middag i det gröna och lyft ut dina vanliga köksstolar. Blanda gärna färger och olika stolsmodeller för en bohemisk touch.

2. Matcha blommornas färg med välkomstdrinken – garanterat Instagramvänligt.

Foto: Camille Styles

3. Skippa vasen och dekorera med växter direkt på bordet. Finast blir det att blanda gröna blad med blommor och slingrande rankor.

4. Istället för att snitta ner blommor med lång stjälk – låt dem addera höjd till bordsdukningen och ställ dem i en ordentlig vas.

5. Ett alternativ till bordsduken är ett långt och skirt tygstycke som du låter hänga ner längs bordets kortsidor. Gör en nonchalant knut eller knyt ett enkelt band i sluten.

6. Lägg inte massa tid på att konka möbler till stranden. Skapa ett bord av lådorna du fraktat mat, tallrikar och bestick i genom att vända dem upp och ner. Använd dynor eller kuddar att sitta på.

7. Ta vara på det naturen bjuder på istället för att lägga pengar på köpeblommor. Under den här perioden är det som grönast och färggladast ute – så passa på.

8. Även de ljusaste sommarnätterna blir mörka – om än väldigt kort. Dekorera utomhusomgivningen med ljusslingor och mysiga lyktor.

9. Inspireras av trendigt tropiska element och låt voluminösa bladverk fungera som bordslöpare.

10. Många minivaser utspridda över hela bordet låter middagsgästerna se varandra.

11. Ljuslyktor och ljusslingor i all ära, men inget sätter stämning så som stearinljus med levande låga. Passa på så länge det är vindstilla.

12. Mjuka upp dukningen genom att kombinera porslin och glas med detaljer i trä och tyg.

13. I rätt sammanhang kan växter som ses som ogräs utgöra den finaste bordsdekorationen. Blanda nytta med nöje och ta vara på det du får ut när du rensar rabatten.

14. Duka upp till sommarbuffé. Ballonger, blommor och vita dukar gör susen för presentationen, likaså att servera drinkarna från glasbehållare med tapp.

15. När fantasin tryter – överös med färgsprakande blommor. Det kan aldrig bli fel.

Foto: Beautiful bridal

16. Fyll ut blomsterbuketten med otippade detaljer – varför inte prydnadsfjädrar?

Läs även Midsommarmat – 6 enkla recept!

Denna artikel publicerades ursprungligen på Elle Decoration.se

Annons