Artikeln innehåller reklamlänkar
fatoljer-2020-residence

Nu för tiden finns det fåtöljer för alla smaker – från rena linjer och minimalistisk design till tidlösa designklassiker och färgglada blickfång. En trend som är särskilt tydlig är att allt fler väljer att prioritera komforten högst. Breda fåtöljer med generösa sittdjup är populära oavsett om fåtöljen ska placeras i vardagsrummet eller i en läshörna.

Milda färger är också populära eftersom de står sig väl och smälter in med övrig inredning, samtidigt som det finns färgklickar för den som vill göra ett statement med sin fåtölj. Placera fåtöljen där du trivs allra bäst i hemmet och inred för mysiga stunder såväl i höst som året om!

Vi har spanat in butikernas utbud och listar 17 stilsäkra fåtöljer som finns i butik nu:

1. Fly fåtölj SC1, &Tradition

Fly fåtölj från &Tradition

Fåtöljen Fly SC1, designad av Space Copenhagen, blir en bekväm fåtölj i vardagsrummet. Ryggkuddarna är lösa för att kunna placeras enligt eget önskemål för maximal komfort oavsett sittställning. Fåtöljen har en stomme i massiv ek och klädseln finns i olika färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Le Grand Air Loveseat, Decotique

Le Grand Air Loveseat från Decotique

Den här fåtöljen prickar in både komfort och den breda sitsen som spås bli en trendig favorit. Fåtöljen är av loveseat-modell, vilket innebär att två personer får plats att sitta i den tillsammans, samtidigt som den även fungerar för en person om man vill ha gott om plats eller lägga upp benen. Klädseln finns i olika tappningar och är avtagbar för att enkelt kunna tvättas. Här kan du köpa den (länk till Rum21).

3. Surabaya fåtölj, Granit

Surabaya fåtölj från Granit

Rottingfåtölj med stomme i svart och flätad, naturfärgad sits samt mjuka dynor i vitt. Fåtöljen ger ett elegant bohemiskt intryck i hemmet och är döpt efter den by i Indonesien där den tillverkats. Här kan du köpa den (länk till butik).

4. Wind fåtölj, Broste Copenhagen

Brunröd sammetsfåtölj från Broste Copenhagen

Lyxig fåtölj i mjuk, vattenresistent sammet. Här i färgen Caramel café, men finns i flera olika färger. Formspråket och de rena linjerna passar ihop med flera olika inredningsstilar och fåtöljen har ett generöst sittdjup. Här kan du köpa den (länk till butik).

5. Little Petra, &Tradition

Little Petra fåtölj i grått

Klassiska och prisbelönta 30-talsfåtöljen Little Petra, formgiven av Viggo Boesen, är ett tidlöst och mycket bekvämt val i hemmet. Fåtöljen finns med olika klädslar, i både tyg och fårskinn. Här kan du köpa den (länk till butik).

6. Beetle Lounge Chair, Gubi

Beetle Lounge fåtölj från Gubi

Exklusiv loungefåtölj med rundat ryggstöd som gör den bekväm och inbjudande. Fåtöljen finns i en rad olika tyger och färger att välja bland och metallbenen finns i svart, mässing och svart krom. Här kan du köpa den (länk till butik).

7. Stockholm fåtölj, Soffadirekt

Stockholm fåtölj från soffadirekt

Klassisk fåtölj med retrovibb, träram undertill och generös sittdyna med en sittbredd på 83 centimeter. Finns i flera olika tappningar både vad gäller tyg och färg. Här kan du köpa den (länk till butik).

8. Loafer fåtölj, &Tradition

Loafer fåtölj från &Tradition

Lyxig och bekväm sammetsfåtölj designad av Space Copenhagen som ursprungligen togs fram för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, men är gjord för att passa i såväl privata som offentliga miljöer. Finns i flera olika färger. Här kan du köpa den (länk till Rum21).

9. Loungefåtölj, Åhléns

Loungefåtölj från Åhléns

Stilren loungefåtölj i ek och med sits i pappersrep. Passar i såväl hallen som i vardagsrummet och adderar naturmaterial till inredningen. Här kan du köpa den (länk till butik).

10. Lamino fåtölj, Swedese

Lamino fåtöljen från Swedese

Den ikoniska Lamino-fåtöljen är en designklassiker som står sig i hemmet år efter år. Stolen formgavs av Yngve Ekström år 1956 och stommen i fanér mjukas upp av klädseln i fårull som finns i olika utföranden. Fåtöljen är Svanenmärkt och går att kombinera med matchande fotpall. Här kan du köpa den (länk till Rum21).

11. About A Lounge AAL83 Soft Duo, Hay

About a lounge fåtölj från Hay

Fåtöljen About A Lounge AAL83 Soft Duo, formgiven av Hee Welling för Hay, finns i flera olika klädslar och har ben i massiv ek som även de finns i olika ytbehandlingar. Fåtöljen ger ett mjukt intryck med sin kviltade framsida och skumfyllning. Här kan du köpa den (länk till butik).

12. Barba, Fogia

Barba fåtölj från Fogia

Barba är en mysig fåtölj formgiven av Andreas Engesvik för Fogia. De runda formerna, ramen i massiv bok och stoppningen ger en hög komfort och skapar ett inbjudande intryck i såväl vardagsrum som sovrum. Fåtöljen finns både i tyg och läder samt i olika färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

13. Hanna fåtölj, Ire

Fåtölj designad av Emma Olbers

Den stilrena fåtöljen Hanna, gjord i linne med en stomme i ek, är designad av Emma Olbers för svenska Ire. Fåtöljen går att få i flera olika tyger och färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

14. Bolzano fåtölj, Jotex

Fåtölj från Jotex

Fåtölj med generöst sittdjup och -bredd i minimalistisk design. Loungefåtöljen har ben och stomme i metall och finns med tyg i gråbrunt, naturvitt samt mörkgrått. Här kan du köpa den (länk till butik).

15. Nakki fåtölj, Woud

Nakki fåtölj från Woud

Elegant fåtölj som kombinerar komfort och stil i ett. Fåtöljen Nakki är designad av Mika Tolvanen och ger en modern, nordisk känsla i hemmet. Här kan du köpa den (länk till butik).

16. Monaco fåtölj, Soffadirekt

Monaco fåtölj från Soffadirekt

Inbjudande, klassisk fåtölj med fem dunkuddar som ryggstöd och en stor sittdyna. Den avtagbara klädseln är gjord i en mix av bomull och linne och sitter lite löst för en avslappnad känsla. Finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till butik).

17. Lennox fåtölj, Ellos Home

fåtölj från ellos home

Modern, bred fåtölj med stomme i metall och klädsel i mjuk polyestersammet. Här ovan i den snygga kombinationen mörkblått och svart, finns även i rött och grått. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Läs mer:

Hösten 2020 på Åhléns – se inredningsnyheterna här

Höstens första nyheter på Ikea är här – se bilderna

Här är renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Mest läst