Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

3 stylingtrender som spås bli stora på Hemnet 2020

19 dec, 2019 
AvNanna von Knorring
Hur kommer de snyggt stylade bostadsannonserna att se ut 2020? Nedan listar vi tre stylingtrender som kan komma att ta över, enligt Hemnets experter.
Annons

Vi har tidigare blickat tillbaka på trenderna som dominerat i Hemnet-stylingarna 2019. Merparten av stylingknepen är sådana vi fortsatt kommer se i de snygga objekten och i vanliga hem. Mycket tack vare att allt fler tänker mer hållbart och att trenderna är något långsammare nu, jämfört med tidigare.

Men något nytt kommer 2020 med säkerhet att bjuda på. Hemnets experter förutspår tre väldigt olika stylingtrender för året, som alla går att applicera i inredningen som ett tidlöst inslag.

Här listar vi trenderna som spås bli populära i Hemnet-stylingarna 2020 – vilken blir din favorit?

Trend 1: Mattan med lång lugg

Trendig hårig matta från Cappelen Dimyr
Underbart lurvigt från nystartade Cappelen Dimyr som tillverkar sina vackra mattor för hand. Foto: Ellen Dixdotter/Cappelen Dimyr

Den nya it-detaljen i hemmet spås bli den håriga mattan. Helst med en riktigt lång lugg och i en storlek större än väntat. Stora mattor, särskilt varianter i viskos med lyster, har blivit populära inslag i många hem, men nu kommer allt fler våga kombinera storlek och en lång lugg för att addera mer textur i hemmet.

Trend 2: Mera mönster

Rosewood Night tapet från Boråstapeter
Mönster kan synas i allt från prydnadskuddar till tapeter – och allra helst ska de stylas tillsammans. Foto: Boråstapeter

Hållbarhet och tidlöshet behöver inte vara synonymt med monokromt eller beige. För många innebär det snarare att våga inreda med sina favoritmönster och göra hemmet personligt genom att mixa olika mönster efter eget tycke och smak. Här hittar du 11 inspirerande idéer för hur man kan inreda med mer mönster i hemmet.

Trend 3: Gröna toner

Ljusgrönt vackert kök på Södermalm
Ljusgröna luckor från Picky Living ger köket en tidstypisk känsla i modern tappning. Foto: Fredric Boukari Styling: Karin Ahlqvist för Historiska hem/mäklare: Björn Schumacher

Pantone må ha utsett blått till årets färg 2020, men på Hemnet spås grönt bli det nya svarta. Hur mycket Hemnets gröna logotyp har påverkat det är svårt att veta, men klart står att allt fler redan nu blivit förtjusta i gröna toner, oavsett om det är köket, väggarna eller inredningsdetaljerna som målas om. Det gröna finns dessutom i en mängd olika nyanser, från ljust mintgrönt via dämpat grågrönt till poppiga varianter och djupt skogsgrönt.

Läs mer:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons