Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

6 compact living-idéer för den lilla balkongen

15 mar, 2017 
AvNanna von Knorring
Vad är väl en sommar i stan utan balkonghäng? Maxa ytan på den lilla balkongen genom att flytta ut det kvadratsmarta tänkandet med 6 enkla knep.
Annons

En liten balkong är snarare regel än undantag i storstäderna där ytan är begränsad, men genom att maxa utrymmet på ett smart sätt kan den lilla balkongen rymma allt man önskar.

Balkongen är den perfekta platsen för odling, en privat liten oas med frisk luft, men även mysig som en social matplats under årets varma månader. Med några enkla knep kan den lilla balkongen erbjuda båda delarna och lite till.

1. Flexibla möbler

Genom att ha möbler som går att fälla ihop och flytta undan snabbt får du en flexibel balkong både när det gäller möblering och utrymme för oväntade gäster.

2. Förvaring och sittplats i ett

Tänk kvadratsmart och kombinera förvaring och sittyta i ett. En bänk med förvaring i eller en bänk med plats för lådor under ger mer fritt utrymme och en skuggig plats för dina växter under sommarens varmaste dagar.

Annons

3. Växter i flera nivåer

Placera krukor med växter och blommor på golvet, häng på räcket eller använd hyllor för att få flera nivåer. Växterna får mer solljus och plats att växa på och du utnyttjar balkongens alla ytor. Knepet fungerar även perfekt på en liten fransk balkong.

4. Maxa sittytan

Får du ofta besök av vänner, men känner att allt för många stolar inte är så snyggt på balkongen? Istället för att ha flera stolar och pallar som trängs kan du låta nästintill hela balkongen bli en stor dagbädd genom att lägga trälådor på varandra och klä dem med mjuka textilier och kuddar.

5. Öppna upp

Genom att öppna upp dörrarna till balkongen skapar du en känsla av en större balkong som smälter ihop med rummet i lägenheten. Blanda växter som trivs både inomhus och utomhus för att maxa ytan.

6. Tänk kvadratsmart

Utnyttja ytan på olika sätt för olika tillfällen. Med en hängmatta får du en avslappnande privat oas, men den går snabbt att städa undan och tar väldigt lite plats. Med ett hopfällbart bord och pallar för både inomhus- och utomhusbruk inreder du snabbt för en mysig middag.

Annons