Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

6 snygga inredningstrender från Formex-mässan

29 aug, 2017 
AvMalin Karlberg
Årets Formexmässa bjöd på en tjuvtitt på höstens hetaste designtrender. Så här vill vi inreda hemma i höst!
Annons

1. Rustikt


Höstens inredning får gärna se ut att vara fyndad på en loppis eller i en vintagebutik, med en nött patina, rost eller färgfläckar. Bland materialen hittar vi linne, naturgarvat läder, ljusa träslag och terracotta.

2. Sammet

Sammetstrenden står sig fortfarande stark, ett material som känns lyxigt och mysigt på samma gång. Årets Formexmässa bjöd på mängder av soffor, fåtöljer, gardiner och kuddar i trendmaterialet. Läs även: 10 sätt att inreda med sammetsdetaljer.

3. Keramik

I höst ser vi keramik överallt, gärna med matta, grova ytor i mörka toner såsom trendigt svart. Det får gärna vara handgjort och operfekt.

4. Rosa

Även den rosa inredningstrenden fortsätter – från blekt persikofärgat till mustigt vinrött. Gärna i kombination med en annan av höstens trendfärger: grönt.

5. Cykelmotiv

En ny designtrend tycks vara att vi inspireras av cykeln och dess delar som inredningsdetalj – kanske en reaktion på cykeltrenden och vårt växande miljötänk i stort.

6. Stänkmönster

Porslin med färgstänk syntes också i många montrar, även detta ett exempel på den operfekta, handgjorda känslan vi vill uppnå i höst.

 

Läs även:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons