1. Rustikt


Höstens inredning får gärna se ut att vara fyndad på en loppis eller i en vintagebutik, med en nött patina, rost eller färgfläckar. Bland materialen hittar vi linne, naturgarvat läder, ljusa träslag och terracotta.

2. Sammet

Ett inlägg delat av jshomestylist (@js.homestylist)

Sammetstrenden står sig fortfarande stark, ett material som känns lyxigt och mysigt på samma gång. Årets Formexmässa bjöd på mängder av soffor, fåtöljer, gardiner och kuddar i trendmaterialet. Läs även: 10 sätt att inreda med sammetsdetaljer.

3. Keramik

I höst ser vi keramik överallt, gärna med matta, grova ytor i mörka toner såsom trendigt svart. Det får gärna vara handgjort och operfekt.

4. Rosa

Även den rosa inredningstrenden fortsätter – från blekt persikofärgat till mustigt vinrött. Gärna i kombination med en annan av höstens trendfärger: grönt.

5. Cykelmotiv

En ny designtrend tycks vara att vi inspireras av cykeln och dess delar som inredningsdetalj – kanske en reaktion på cykeltrenden och vårt växande miljötänk i stort.

6. Stänkmönster

Porslin med färgstänk syntes också i många montrar, även detta ett exempel på den operfekta, handgjorda känslan vi vill uppnå i höst.

 

Läs även:

7 nyheter att hålla koll på från Formex

De ställde ut på Formex Young Designers

Årets vinnare av designpriset

7 stora inredningstrender i höst – enligt budgetkedjorna

Mest läst