Det är den amerikanska mäklarsajten Trulia som har tagit fram en lista på förhållandevis billiga och enkla knep som gör din bostad mer attraktiv i potentiella köpares ögon. Här är våra 7 favorittips från listan!

 

1. Byt ut handtag och beslag

Trots sin ringa storlek är beslag och handtag på lådor och skåp oerhört viktiga för helhetsintrycket i ett rum. Så om du inte har råd att byta ut alla köksluckor till exempel kanske du åtminstone kan byta ut handtagen? Se även över detaljer som kranar i köket och badrummet – en snyggt designad kran dras blickarna till sig och kan lyfta inredningen på nolltid.

2. Lägg ett klinkergolv

Förutom att det är väldigt snyggt är det lätt att hålla rent, vilket gör klinkergolv till det perfekta underlaget i kök och badrum – rum som kan vara avgörande när en potentiell köpare överväger att slå till, enligt Trulia. Och har du ett litet kök eller badrum behöver det inte kosta många kronor att lägga in ett klinkergolv.

3. Byt ut toaletten

Har du en gammal, sprucken eller helt enkelt omodern toalett som vägrar skina hur mycket du än skrubbar den? Lika mycket som en ofräsch toalett sänker helhetsintrycket i badrummet kan en ny och toalettstol höja det. Så om du inte har råd att renovera hela badrummet, kanske du i alla fall har möjlighet att lägga en slant på en ny toalett.

4. Måla om badkaret

Ett ofräscht badkar sänder precis samma negativa signaler som en ofräsch toalett. Men att sätta in ett nytt badkar blir både dyrt och tungt så varför inte satsa på att helt enkelt måla om det befintliga? Oavsett om du tar in proffs som gör det eller gör arbetet själv har du åstadkommit en stor förändring för en billig penning.

5. Byt ut persiennerna

Fönster är ofta ett rums medelpunkt och att pryda dem med gamla, omoderna aluminiumpersienner kan sänka helhetsintrycket rejält. Om dina fönster har standardmått är det enkelt att köpa snygga persienner i till exempel trä.

6. Byt ut ytterdörren

Ge hemmet ett riktigt ansiktslyft genom att byta ut och måla om ytterdörren.

7. Piffa till gången till huset

Bor du i en villa måste du göra ett förta intryck redan innan de potentiella köparna kommer fram till ytterdörren, och då är en snygg gångväg fram till huset ett av de bästa sätten att få gäster och eventuella köpare att känna sig välkomna.

AV SARA ÅNGSTRÖM BURLING, ElleDecoration.se

Missa inte att läsa:

Så stylar du IKEA:s budgetskåp Ivar
Det här datumet Hemnet-surfar vi mest
Skapa ordning och reda hemma

Mer läsning

Femina