Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 fina Ikeahacks som våruppdaterar inredningen

20 apr, 2020 
AvNanna von Knorring
Ikeahacks våren 2020
När våren anländer blir många sugna på att uppdatera inreningen hemma. Ett enkelt (och budgetvänligt!) sätt att göra det är med hjälp av smarta Ikeahacks. Vi har samlat sju av vårens finaste hacks!
Annons

Vill du ge hemmet en våruppdatering? Det går att göra på flera sätt, exempelvis genom att möblera om eller byta ut textilier i sov- och vardagsrum.

Att prova ett Ikeahack är ett annat smart sätt som ger hemmet en uppfräschning och dessutom blir ett roligt projekt. Uppdatera dina gamla favoriter från Ikea eller varför  inte personalisera nytillskotten i inredningen?

Här är sju snygga Ikeahacks att inspireras av eller att kopiera rakt av!

Ikeahack 1: Sänggavel i linne

Ikeahack för sänggavel
Foto: Alicia Sjöström Styling: Anna Lenskog Belfrage för Ikea Livet Hemma

Uppdatera sänggaveln och ge sovrummet vårkänsla med tvättad linne. Det här DIY-projektet är enkelt och du kan göra det personligt genom val av textil, färg och eventuella broderier eller andra dekorativa element.

Annons

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 2: DIY-växthylla

Ikeahack - gör en växthylla
Foto: Sugar & Cloth

Våren är synonym med efterlängtad grönska och det är även ett perfekt sätt att uppdatera hemmet. Inred med växter och lyft fram dem i inredningen med en fin växthylla. Den här Ikea-hyllan för växter har dessutom fått en trendig uppdatering med naturmaterial.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 3: Snyggt ställ för köksredskap

Ikeahack - ställ för köksredskap
Foto: Your DIY Family

Slipp oreda i kökslådorna och inred för ordning och reda med det här stilfulla stället för köksredskapen. Enkelt och billigt att göra – och resultatet blir riktigt snyggt!

Annons

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 4: Frukostbricka i vårfärger

ikeahack-bricka
Foto: Brit+Co

Plocka in dina favoritfärger i inredningen med hjälp av det här fina Ikeahacket. Låt kreativiteten flöda och skapa en personlig frukostbricka som garanterat lyser upp både i hemmet och i Instagram-flödet.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 5: Vas med sommarklädsel

Ikeahack – vas med textil
Foto: Ragnar Òmarsson Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma

Piffa till de klassiska vaserna i glas med textil för en ny, vacker look. Det tunna linnetyget släpper igenom en aning ljus och blir en harmonisk detalj i inredningen.

Annons

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 6: Dörr till Billy-hyllan

Ikeahack - gör dörrar till Billy-hyllan
Foto: Ich designer

Önskar du ibland att det gick att gömma undan hemmets mindre prylar, hur fint de än är organiserat i hyllan? Det här smarta Ikeahacket löser förvaringsproblemet och ger en mer rofylld och minimalistisk känsla till inredningen. Dessutom kan du piffa till dörren med valfri färg och valfritt handtag för att matcha din inredningsstil.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 7: Ivar-skåp med dörrar i rotting

ikeahack ivar skåp med rotting
Foto: Burkatron

Uppdatera det klassiska Ivar-skåpet med personliga dörrar för en helt ny möbel. Det här stilsäkra hacket adderar trendig rotting till hemmet på ett enkelt och budgetvänligt sätt.

Du hittar instruktionerna här.

Läs mer:

Annons