Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

7 nya skandinaviska trender som amerikanerna älskar

04 sep, 2017 
AvNanna von Knorring
Skandinavisk minimalism har länge varit en favorit i USA, men nu börjar även amerikanerna att anamma nya nordiska trender i sin inredning. Här listar vi sju nya inredningstrender som börjar bli stora i USA.
Annons

Den nordiska vurmen har länge varit ett faktum utomlands, speciellt när det kommer till inredning och design. Den rådande trenden har länge varit den svartvita, minimalistiska och monokroma, men nu börjar trenden svalna även i USA.

Det betyder dock inte att deras kärlek för den nordiska inredningsstilen är över. Snarare tvärtom – nu anammar de fler trender från oss och det är allt från konceptet ”lagom” till tipi-tälten i barnrummet. Här är sju trender som håller på att bli stora på andra sidan Atlanten, enligt amerikanska ELLE Decor.

1. Lagom-trenden

Trenden ”lagom” är en av de senaste som slagit igenom i USA. Begreppet, som saknar synonym i det engelska språket, beskrivs ofta som ”just the right amount, not too little not too much”. ”Lagom” spås påverka såväl livet som inredningen med nyckelord som balans, medvetenhet och hållbara inköp.

2. Förvaring blir inredning

Förvaring som tidigare sågs som ett tråkigt ont i hemmet har i dag hamnat i rampljuset tack vare snyggt designade hyllor, korgar och öppna garderobssystem. Kläder, böcker och andra prylar vi tidigare gömt undan när de inte varit i användning har fått en ytterligare roll som snygga inredningsdetaljer.

Foto: Nina Holst/Stylizimo

3. Blå detaljer

Tiden för helvitt är över och nu vill amerikanerna få in nordiska accentfärger. Blå nyanser som bryter det helvita och skapar kontrast är vanliga i våra hem och kommer snart att vara en favorit även i USA.

Annons

4. Lampor i rispapper

Rispapperslampor ger en sober och minimalistisk detalj till ett rum – utan att bli tråkigt. Lamporna är speciellt populära utomhus under sommarmånaderna, men börjar få en allt mer självklar plats inomhus även i de amerikanska hemmen.

5. Tält i barnrummet

Tälten i nordiska barnrum har blivit en vanlig syn på såväl sociala medier som i tidningars hemma hos-reportage. Nu börjar även amerikanerna få upp ögonen för lekfulla, små tält av olika slag.

6. Grafiska detaljer

Svartvita prints, stora bokstäver och enkla, svarta detaljer som bryter av och utmanar den naturnära, helvita eller romantiska helheten. Grafiska detaljer är ett enkelt och ofta billigt sätt att sätta sin egen prägel på ett rum.

7. Grå väggar

Förra året började allt fler måla sina vita väggar gråa och nu hoppar även USA på trenden som ger ett neutralt, men stilsäkert alternativ till de klassiska helvita väggarna.

Den runda och generösa vasen finns snart i alla hem! Vasen är jättefin i sig själv, men också lätt att sätta blommorna i då den har en bra form.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons