Det finns många sätt att använda en vikvägg för att skapa mysiga hörnor hemma eller ge din inredning en lite lyxigare känsla. Här är sju av de finaste väggskärmarna i butik i vår. Tidlösa, trendiga och smarta:

1. Trendig skärmvägg i rotting, Artilleriet

trendig skärmvägg i rotting från Artilleriet

Rotting är inte bara tidlöst och snyggt, utan även stekhett den här säsongen. Här i en elegant design som för tankarna till härliga hotellrum. Mått: 180 cm hög, 150 cm lång och 3 cm bred. Finns att köpa här

2. Vikskärm av rotting, Granit

Vikskärm i rotting från Granit

Mysig vikvägg från Granits första rottingkollektion, som har fått stor spridning i sociala medier redan innan releasen. Finns att köpa här  (reklamlänk från Adtraction)

3. Designklassiker: Vikvägg av Alvar Aalto, Artek

Vikvägg i design av Alvar Aalto för Artek

Vacker, tidlös och väldigt flexibel är den formbara träväggen designad av ikonen Alvar Aalto redan 1936. Mått: 200 cm bred och 150 cm hög. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

4. Högblank skärmvägg, Ferm living

Rosa väggskärm som rumsavdelare
Skärmväggar från Ferm living

Högblank vikvägg i lackad mdf, i en design som flörtar med både 1980-talet och art deco. Finns i färgerna rosa, mörkgrön och grå. Mått: 180 cm hög och 150 cm bred. Finns att köpa här

5. Skärmvägg i bambu, Lena Bjerre

Vikvägg i bambu

Enkel vikskärm i bambu som kan användas för att addera värme i ett avskalat sovrum eller maxa myset på en bohemisk uteplats. Mått: 135 cm lång och 185 cm hög. Finns även i svart. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

6. Vikskärm i sammet, Jotex

Skärmvägg i rosa sammet

Om du siktar på en mysig hotellkänsla i sovrummet är en vikvägg av stoppad sammet ett bra tips. Mått: 174 cm hög och 147 cm bred. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

7. Vävd vikvägg, HK living

Trendig vikvägg i rotting

Mysig skärm som är vävd i trendig rottingstil och har en klassisk design. Mått: 180 cm hög och 150 cm bred. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

Bonustips: Stilren klädhängare, Ferm living

Klädhängare som rumsavdelare – Ferm living

En snygg klädhängare har smugit sig in bland våra skärmtips, eftersom den kan fylla samma funktion – men med en luftigare design. Ett fint inredningtips om du har favoritplagg som du gärna visar upp. Tillverkad i pulverlackat stål. Mått: 132,5 cm hög och 60 cm bred. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

Läs mer:

Så skapar du rum i rummet – 11 snygga och snabba knep

9 fina trender: Här är detaljerna som skapar vardagslyx i köket

6 snygga compact living-idéer för den lilla balkongen

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: