Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

8 grönskande dekorationer till festen

17 apr, 2018 
AvNanna von Knorring
Byt ut färgsprakande blommor och dyra arrangemang mot dekorationer av kvistar och blad. Enkelt, snyggt och elegant – här är 8 sätt att dekorera med trendiga grönväxter.
Annons

I inredningen har vårens växter tagit sig in i alla hemmets rum och då är så klart sommarens alla fester och bröllop inget undantag.

Allt fler vill byta ut blomsterarrangemangen mot enkla och eleganta dekorationer i grönt. På Pinterest har sökningarna efter bröllopsbilder med inspiration av den gröna trenden ökat med 300 procent jämfört med förra året.

I vissa fall kan det bli både billigare och snyggare med grönväxter i stället för blommor och många har dessutom en längre livslängd, vilket gör det möjligt för dig att njuta av växterna långt efter den stora dagen.

Här är 8 vackra gröna detaljer som passar till både fest och bröllop:

1. Grönskande bordsdekorationer

Byt ut de maffiga blomsterarrangemangen mot större kvistar fyllda med gröna blad. Se till att använda tillräckligt höga vaser så att bladen sitter högt upp och inte förhindrar bordsgäster från att se varandra.

Annons

2. Tunna kvistar och små ljus

Om du gillar minimalistisk elegans kan du dekorera med tunna kvistar med gröna blad. Matcha med en tunn ljusslinga och några ljus i glashållare, så vackert när det börjar skymma under kvällen!

3. Ballonger med grönska

Vitt och grönt är en perfekt färgkombination. Dekorera ballongsnöret med gröna girlanger och fäst vid varje gästs stol eller använd som dekoration i kyrkan istället för blombuketter.

4. Dekorera med en girlang

Om du dukar upp med långbord kan du låta en lång grön girlang löpa längs med bordet. Du kan även låta girlanden hänga ner över bordsändan för en elegant känsla.

5. Ta in trädgården

Låt krukor med olika växter som skulle passa i trädgården samsas på bordet och matcha med tunna girlanger i taket för en festlig känsla.

6. Naturnära takkronor

Om platsen du har din fest på har lampor som hänger ner från taket kan du dekorera dem med grönväxter för att skapa vackra naturnära takkronor.

Annons

7. Arrangemang av suckulenter

Ett fan av de trendiga suckulenterna? Gör ett vackert blomsterarrangemang i gröna nyanser med kvistar, blad och suckulenter i olika färger. Om du använder en vas eller burk i glas kan du fylla botten med ljusa stenar.

8. Grön konfetti

Byt ut rosenbladen och riset mot gröna blad istället. Vid ett bröllop fungerar det utmärkt som konfetti och vid fest blir den snygg när den strös ut över bordet.

Läs även 

Annons