Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

8 smarta sätt att inreda en tom vägg

01 sep, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
inred en tom vägg
Tavlor, speglar, posters och hyllplan. Det finns många sätt att inreda en tom vägg på. Låt inspirationen flöda och skapa vackra väggar hemma med våra åtta tips!
Annons

Har du en tom vägg i hemmet som du inte vet hur du ska inreda? Kanske är det en stor vägg i sovrummet eller en avlång vägg i hallen som behöver få lite uppmärksamhet. Att inreda en tom vägg är lättare sagt än gjort, men att stå och stirra på den vita ytan kommer sällan ge dig inspiration. Ta hjälp av våra 8 tips istället!

1. Luta en spegel mot väggen

Alla speglar behöver inte hängas upp. Genom att låta en spegel stå lutad mot väggen ger du rummet ännu en dimension.

2. Sätt upp hyllplan

Små hyllplan kan göra under för en tom vägg. Ställ upp böcker med intressanta omslag, tavelramar och fotografier du tycker om.

3. Låt en golvlampa fånga intresset

Ibland behövs det inte mer än en vacker lampa för att väggen ska kännas levande. Välj en i samma kulör som väggen för en avskalad känsla.

4. Sätt upp en bohemisk hylla

Ställ upp en hylla mot väggen eller gör en egen i stil med den ovan. Ha hyllan som ett tjusigt stilleben med dina favoritdetaljer.

Annons

5. Häng upp flera mindre tavlor

Istället för att bara ha en eller två tavlor kan du sätta upp flera tavlor i samma kluster. Använd gärna tavlor med motiv vars färgnyanser matchar resten av inredningen.

6. Täck väggen i ett ikoniskt mönster

Att täcka en vägg med ett ikoniskt mönster är som en Fondvägg 2.0. Välj ett motiv som smälter in i resten av väggarnas kulör eller tapet för bästa resultat.

7. Luta en stor tavla mot väggen

stora tavlor

Istället för att hänga upp dina tavlor kan du luta dem mot väggen. Särskilt snyggt blir det om du bara har en stor tavla.

8. Häng upp flera speglar

Foto: Wohnen

Spegelväggen är het igen! Sätt ihop flera speglar till en spegel eller häng upp flera små speglar över hela väggen.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs även:

Annons