Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

8 trendiga inredningsdetaljer till tavelväggen

20 jun, 2019 
AvAnna Asplund
Att mixa konsten på väggarna med annan inredning är både trendigt och snyggt. Här är 8 fina inredningsdetaljer till väggen – och våra stylingtips.
Annons

Att fylla en hel vägg med tavlor och prints är fortfarande väldigt populärt, men vi ser även allt fler som väljer att styla sina väggar på ett lite luftigare sätt, för att istället sätta fokus på några få favoritobjekt och kanske låta möbler och textilier (eller tapeterna) ta för sig mer.

Och oavsett vilken stil du föredrar så kan det vara lika fint att dekorera en vägg med speglar, växter, lampor och hyllor som med konst. Varför inte mixa allt du gillar?

Här är 8 fina köp, med tillhörande stylingtips – som även kan inspirera till nya sätt att inreda med det du redan har hemma.

1. Trendig vägghylla, Ferm living

Trendig skulptural vägghylla
Foto: Ferm living

 

Annons
Vägghylla från Ferm living

Skulptural och samtidigt stilren hylla i pulverlackad metall, formgiven av Christian Bjørn. Mått: 40 x 18,6 x 15 cm. Finns även i en bredare variant. Finns att köpa här (reklamlänk).

Stylingtips: Vägghyllor är enkla att inreda med och finns i många stilar. Sätt upp hyllan bland tavlorna eller ensam på en vägg, med några få favoritföremål, för en mer dramatisk effekt. Eller använd den som växthylla åt en klätterväxt som får hänga ner fritt.

2. Väggspegel med randig rem, Inga Sempés för Hay

Väggspeglar som dekoration
Foto: Hay
Skulpturala och annprlunda former på väggspeglar är en fortsatt trend

Trendiga ränder på en retrorem runt en liten charmig spegel som även finns i andra former, storlekar och kulörer. Mått på denna är: 8,5 x 8,5 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Stylingtips: Att sätta speglar på väggen är förstås inget nytt, men nu ser vi dem ofta mitt bland tavlor och prints. Det kan även vara fint att sätta upp flera små speglar med olika former istället för en stor, om syftet är dekoration och att sprida ljuset i rummet snarare än att kolla dagens outfit.

3. Krok, AYTM

 

Väggkrok från AYTM

Mässingskrok för en galge, väska eller vad du vill, med snäckstruktur i trendig retrostil. Finns i flera storlekar. Den här i XS har måtten: 12 x 11,5 x 4,3 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Stylingtips: En krok i snygg design blir ett intressant blickfång på väggen i sig själv, eller som hängare åt ett smycke eller en favoritväska. Du kan även använda ett fint plagg förstås.

Annons

4. Väggklocka, Ferm living

Väggklocka från Ferm living

Stilren väggklocka i en tidlös design. Mått: 41,2 x 26 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Stylingtips: Att dra ner på skärmtiden hemma är trendigt (och hälsosamt). Och vissa experter menar att vi bör porta skärmar helt från sovrummet. Med en väggklocka får du koll på tiden utan att hela tiden plocka upp mobilen. Dessutom kan det vara riktigt snyggt.

5. Väggampel, Lagerhaus

Pryd väggarna med växter i amplar

Elegant väggampel i metall. Mått: 20 x1 7,5 x 13,5 cm och cirkelns innermått är 10,5 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Stylingtips: Ett av de snabbaste sätten att göra ett hem mysigare (och mer hälsosamt!) är att fylla det med växter. På väggen kan du hänga krukor i konsoler eller placera dem i väggamplar, som det finns en hel del av i butikerna i sommar.

6. Hängare i björk, Iris hantverk

Knopplist till väggen från Iris hantverk

Enkel, tidlös och praktisk hängare tillverkad i Sverige. Mått: 67 x 7,5 x 5,5 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Stylingtips: Knopplisterna har hängt med ett bra tag i inredningsflödena på Instagram och Pinterest, men ser inte ut att vara på väg någonstans. Och du kan använda dem på många olika sätt för att göra en vägg mer intressant; häng upp fina plagg i sovrummet, frukter i nätpåsar i köket eller varför inte ampelkrukor.

Annons

7. Matta i ull, Ferm living

Matta som väggdekoration

Dekorativ matta för väggen. Tillverkad i ull, med måtten 110 x 70 cm. Finns att köpa här.

Stylingtips: Om du gillar en bohemisk stil (eller vill bryta av med en udda detalj) är mattor och textilt hantverk på väggarna ett enkelt sätt att skapa en mysig och ombonad känsla. Kika i second hand-butiker eller slå till på en ny favorit. Just nu ser vi många uttrycksfulla mattor i butikerna.

8. Anslagstavla, Oyoy

Inred väggarna med detaljer mixade med konst

 

Annons

 

Skapa flexibel väggdekor med en anslagstavla

En anslagstavla som passar lika bra i ett barnrum som i vardagsrummet. Mått: 45 x 45 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Stylingtips: En anslagstavla gör samma jobb som en vanlig tavla, men på ett betydligt mer flexibelt sätt. Sätt upp en bild du gillar och byt när du vill. Eller fyll den med inspiration: DIY är trendigare än någonsin, men det är inte alltid lätt att få plats med en hel ateljé hemma. Reservera en plats på väggen för dina idéer, som en påminnelse att ta dig tid att vara kreativ.

Läs mer:

Annons