Vi är inne i en period där färgerna gärna får ta plats i inredningen – och det är riktigt härligt att se. Djupa ädelstenstoner ger hemmet en lyxig touch och materialet som framhäver nyanserna finast är sammet. Låt dig inspireras av ädelstenar som rubin, smaragd, safir och ametist. Du kommer inte att ångra dig.

1. Smaragd

Oavsett om det är i form av en stol, soffa, prydnadskudde eller något annat så kan en skvätt smaragdgrönt ge hemmet ett exklusivt intryck.

2. Heliodor

Precis som den vackert gula ädelstenen är en möbel i gul sammet en iögonfallande detalj i vilket hem som helst. Styla ihop med grafiska detaljer som skapar kontrast eller mjuka pasteller – eller varför inte både och?

3. Rubin

Ta din sammetsmöbel till en helt ny nivå med en djup och rik nyans. Rubinrött kan vara både dramatiskt, lyxigt och romantiskt och kan stylas upp – eller ner – så mycket du själv vill.

4. Turmalin

Mörka toner smälter lättare in i inredningen och en djup grön – så som mörkgrön turmalin – skapar karaktär till rummet och ger en harmonisk känsla, utan att ta över för mycket.

Foto: Ligne Roset

5. Safir

Klassiskt och elegant – blå nyanser går aldrig ur tiden och kan matchas nästan hur som helst. Blå sammetsdetaljer har likt safiren en djup och vackert fyllig ton.

6. Rosenkvarts

Djupa färger behöver inte betyda mörka och den här vackra kulören hämtad från rosenkvarts är en av de mest älskade färgerna bland sammetsinredning.

7. Onyx

Svarta detaljer går alltid hem och är du ute efter en dramatisk känsla är det sammet svart som onyx du ska satsa på.

8. Ametist

Lila är inte alltid den enklaste färgen att inreda med och det gäller att hitta rätt nyans, material och omgivning. Men när du väl fått till det kan resultatet bli hur bra som helst.

9. Grön agat

Guld och agat är en omtyckt kombination när det kommer till smycken och det går att ta det vidare till möbler. Matcha din sammetsmöbel i agat med mässingsdetaljer för en varm och lyxig känsla.

Foto: Artilleriet

Läs också: Nu kan du klä din Ikeasoffa i sammet

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Utvald läsning

Femina