Artikeln innehåller reklamlänkar
Tips på utomhuslampor

Belysningen spelar stor roll för upplevelsen av ett rum – ute som inne. Och medan vi lärt oss jobba med flera olika sorters ljuskällor inomhus, glöms det ofta bort utomhus. Men genom att addera flera olika sorters ljuskällor till din utemiljö skapar du både dynamik och stämning. De senaste åren har utbudet av lampor anpassade för utemiljöer vuxit stort och lamporna påminner allt mer om inomhusbelysning.

Här har vi valt ut nio fina lampor som lyfter din altan, balkong eller terass. Och du – glöm inte bort att även arbeta med belysningen på fasaden, längs med gångar, i buskar och träd. En investering som kan göra under för din trädgård.

1. Svart vägglampa, Lampe Gras

Lampe Gras utomhus

Bernard-Albin Gras populära Lampe Gras finns även i utomhusvariant, både med och utan arm och i flera fina färger; svart, röd, gul, blå, koppar och vit. Finns att köpa här (länk till butik)

2. Vit assymetrisk taklampa, Foscarini

gregg lampa foscarini

Assymetrisk lampa i polyeten som ger ett extra mjukt sken. Finns i tre olika storlekar samt även i golv/bordsvariant. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

3. Mooon klotlampa på fot, Fermob

Moon lamp Fermob

Fin liten bordslampa i klassisk stil, inspirerad av 1800-talets gatulampor. Finns i sex olika färgställningar. Variera mellan kallt eller varmt sken. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

4. Uppladdningsbar lampa, HAY

Lampa från HAY för utomhusbruk

Sladdlös bordslampa som laddas med USB-kabel. Passar såväl inomhus som utomhus. Lyser i upp till 8 timmar på en laddning. Finns att köpa här

5. Kristallkrona för utomhusbruk, Jotex

Kristallkrona för utomhusbruk

Ta dekadensen till nya höjder med en kristallkrona utomhus. För extra myskänsla tänder du stearinljusen. Finns att köpa här (länk till butik)

6. Lampa i stentvättat linnetyg, PR Home

Lampa utomhus i linne från PR Home

Mysig stentvättad linnelampa för utomhusbruk, finns i flera olika former och färger. Finns att köpa här (länk till Ellos) och här (länk till Ellos)

7. Rottinglampa, PR Home

taklampa bambu

Rotting har skänkt en boho-chic känsla både inne och ute länge nu, och vi verkar aldrig tröttna på detta charmiga naturmaterial, även om man får räkna med en viss patina om de hänger utomhus. Den här lampan behöver dock kompletteras med sladd samt kåpa för att vara utomhussäkrad. Finns att köpa här (länk till Ellos)

8. Solcellslampa Ikea

Solcellslampa Ikea

Solcellslampan Solvinden från Ikea finns i år förutom i den klassiska vita rislampslooken även i prickigt, randigt och blommigt i flera glada färger. Finns att köpa här

9. Svart lampa i orientalisk stil

Svart lampa/lykta orientalisk för utomhusbruk

Ljuslyktor i orientalisk stil ger ett mjukt, mysigt sken utan att du behöver oroa dig över levande ljus. Finns att köpa här (länk till butik)

Läs också:

Inred som inne fast ute – 8 tips för en mysig uteplats

30 shoppingtips för mysig rumskänsla på uteplatsen

Foto startbild: Bjurfors

Mest läst