Artikeln innehåller reklamlänkar
åhléns inredning för uteplats och balkong

Nu flyttar vi så småningom livet utomhus och inreder balkongen, trädgården och uteplatsen för varma, soliga sommardagar. Bland trenderna för utomhusinredningarna är naturmaterialen starkast, men vi ser även ett hållbarhetstänk kring att låta möbler ha dubbla funktioner så att de kan användas året om.

Åhléns nyheter för uteplatsen 2020
Plädar från Åhléns
Hängstolar i vitt
Grillvagn från Åhléns 2020
Lyktor till uteplatsen

Årets trender syns tydligt hos Åhléns. I år har varuhuset valt att lägga fokus på att sudda ut gränsen mellan vad som är inomhus och vad som är utomhus i inredningsväg. Bland nyheterna i deras kollektion för utelivet syns även naturmaterial som rotting och jute samt vävda och flätade texturer.

– Vi vill inreda, göra det ombonat och skapa en helt ny rumslighet på våra balkonger, terrasser och uteplatser. Borta är tiden då ett par vilsna fällstolar stod och skramlade på ett kalt och kallt balkonggolv. Nu skapar vi rumslighet och värme med både möbler och mattor. Vi skapar förutsättningar för mys och måltider utomhus under hela dagen och kvällen, säger Ulrika Gyllstad, designchef på Åhléns Hem.

Balkongmöbler från Åhléns 2020
Detaljer till uteplats och balkong från åhléns
Soffa till balkongen från Åhléns
Handduk och korg
Sommaren på Åhléns är här

Färgpaletten i kollektionen bidrar till myskänslan med varma nyanser av gult och orange i centrum. Det syns även jordiga färger, en del rosa klickar samt klassiskt svart och marinblått. Kollektionens mönster med sina citrusfrukter, gröna blad och solar för dessutom tankarna till sydligare breddgrader.

Vi bad designchefen Ulrika Gyllstad att välja sina favoriter i kollektionen – spana in åtta av dem här:

1. Juno bänk

Juno sidobord från Åhléns

Serien Juno finns som bänk, hyllor och sidobord och går att använda såväl ute som inne. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

2. Ljuslykta i rotting

ljuslykta i rotting från åhlens

En av Ulrika Gyllstads favoriter i kollektionen är lyktorna. ”Våra härliga lyktor i bambu och rotting skapar så mycket stämning och är enkla att flytta runt”, säger hon.

3. Vikbart balkongbord

balkongbord från åhlens

Smart compact living-bord som hängs över balkongräcket och går att fälla ner när det inte används. Här kan du köpa det (länk till Åhlens).

4. LED-lampa

uppladdningsbar ledlampa

Stilren liten LED-lampa som går att ladda upp och använda både inne och ute. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

5. Rottingstol Li

rottingstol från åhlens

”Vår rottingstol Li – en tidlös klassiker. Passar lika bra inne som ute, och ger en lätt och somrig karaktär åt rummet”, säger Ulrika Gyllstad. Stolen finns även i svart. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

6. Utomhusvagn

grillvagn från åhlens

Utomhusvagn i svart stål som passar lika bra som sidobord som den gör vid grillen. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

7. Stoldyna

sittkudde för utomhusbruk

”Min absoluta favorit i år är vårt apelsinprint. Den ger en känsla av medelhav åt min nordiska terrass”, säger Ulrika Gyllstad. Printet syns på flera textilier, här på en snygg stoldyna. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

8. Rund matta i jute

rund jutematta från åhlens

Rund matta i flätad jute som passar både inne och ute. Här kan du köpa den (länk till Åhlens).

Läs mer:

12 lyxiga detaljer till balkongen och uteplatsen

9 snygga amplar för både uteplatsen och hemmet

Mest läst