År 1960 designade den legendariska danska arkitekten Arne Jacobsen hela ”Royal Hotel”, numera känt som Radisson Blu Royal Hotel. Genom att bygga på arvet, återuppliva några av Arne Jacobsens mindre kända designklassiker och inkludera nya designelement, moderniseras den världsberömda ikonen nu inför framtiden.

Läs även Köpenhamns bästa inredningsbutiker

Ett handplockat team av prisade danska designers och internationella talanger inom arkitektur har fått sätta ny prägel på 260 rum, lobby, restaurang samt bar och hela mötes-och evenemangsdelen.

Ett rum har dock behållits intakt genom renoveringen; det ikoniska rum 606 på sjätte våningen. Faktum är att rummet bevarats i exakt samma utförande som när det först designades av Arne Jacobsen 1960.

Läs även 7 skandinaviska designklassiker som vi fortfarande vill ha

För att undvika störande moment för gästerna kommer moderniseringen av hotellet att ske successivt under 2017/2018 vilket låter gästerna fortsätta njuta av hotellet också under själva förnyelseprocessen.

– Vi är mycket stolta över vårt arv och ett unikt upprätthållande av design kantas av allt vi gör. Renoveringen är inspirerad av Arnes Jacobsens sätt att tillämpa design, med en perfekt kombination av funktion och sofistikation. Vi har siktet inställt på att återskapa en designpräglad gästupplevelse i världsklass som i varje bit är lika ikonisk som sitt original, säger Tom Flanagan, Area Vice President Nordics of the Rezidor Hotel Group i ett pressmeddelande.

Se hur stjärndesignern Jaime Hayons inrett rum 506 på Raddison Blu.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Residence Magazine.

Läs också:

5 sovrumsidéer som gör din säng oemotståndligt mysig

Nu är det enkelt att hitta en hundvakt – så fungerar det

Svenskar bland topp tre på lista över världens länder med engelska som andraspråk

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

 

 

Utvald läsning

Femina