Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bukowskis lanserar jubileumskruka tillsammans med Svenskt Tenn

17 aug, 2020 
AvIda Gustafsson
Kruka-Hortus-Bukowski-Svenskt-Tenn
Jubilerande auktionsverket Bukowskis firar år 150 år och för att fira har de inlett ett designsamarbete med Svenskt Tenn. Tillsammans har de tagit fram en specialutgåva av krukan Hortus som tagits fram i en ny kulör.
Annons

Auktionsfirman Bukowskis fyller 150 år i år med flertalet kurerade utställningar, auktioner och unika samarbeten och produktlanseringar för att fira jubileet. Ett av dessa samarbeten presenteras nu tillsamman med Svenskt Tenn som tagit fram en speciell jubileumskruka. Det är den klassiska glaskrukan Hortus får nu en tillfällig ny färg – bärnsten – för att fira auktionsverket.
Krukan formgavs först i mässing av Josef Frank i 1938, men när metall blev hårdvaluta under krigsåren övergick man till att tillverka krukan i glas. Till Svenskt Tenns vårutställning 1942 visades glaskrukan i rubinrött, smaragdgrönt och stomatolblått glas. Krukan som fortfarande är i produktion görs i dag på Reijmyre glasbruk som även producerat jubileumskrukan.

– Jubileet ger oss en unik möjlighet att lyfta fram Bukowskis historia samt hylla det bästa inom konst och design genom tiderna fram till idag. Det är därför glädjande att vi nu kan presentera en riktig klassiker i en unik jubileumsupplaga tillsammans med Svenskt Tenn. Ett företag som delar våra kärnvärden och fokus på långsiktighet och kvalitet. Det är fantastiskt att vi på detta sätt får uppmärksamma Hortuskrukans vackra och tidlösa formgivning, säger Louise Arén, VD för Bukowskis i ett pressmeddelande.

Jubileumskrukan lanseras i en limiterad upplaga med endast 100 stycken som kommer att säljas exklusivt på Bukowskis.com med säljstart klockan 16.00 den 18 augusti. Samtliga krukor är signerade i botten för att uppmärksamma det unika samarbetet mellan Bukowskis och Svenskt Tenn.

Annons

– Bukowskis är en kvalitetsdriven aktör som värnar värdet av Svenskt Tenn som en kulturinstitution och som uppskattar det hantverk som ligger bakom våra produkter som säljs i nytillverkad upplaga i vår butik för att i nästa led säljas vidare, bland annat hos Bukowskis. Det här är en hållbar relation som pågått sedan lång tid tillbaka och något som är värt att fira med denna jubileumsutgåva, säger Maria Veerasamy, VD för Svenskt Tenn.

LÄS MER:

Annons