Artikeln innehåller reklamlänkar

Det är nog det tydligaste vårtecknet av alla, när vi börja städa våra utemiljöer. Bort med cyklar och annat som fått husera under tak och fram med utemöblerna. Men det absolut roligaste är när blommor och andra plantor får ta plats. Då vet vi om att ljumna kvällar inte är långt borta.

Det bästa sättet att inreda din altan eller terass med krukor är att blanda stora och små, samt att ha piedestaler eller odlingsbäddar som kan bryta av. Allt beroende på hur stor yta du har att inreda. Här tipsar vi om 14 snygga krukor som passar perfekt på din altan eller terass.

14 snygga utomhuskrukor

1. Glaserad keramik

Grön hög kruka till din terass eller altan

En snygg grön kruka från Ellos Home med hög glans. Är fin både inom- och utomhus och passar därför till en blomma som tål att flyttas. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

2. Ampelkruka

Hängande kruka till din terass eller altan

En snygg rund ampelkruka i tunt och tåligt material från Jotex, som klarar frost och är inte känslig för solljus. Här kan du köpa den (länk till butik)

3. Gul kruka i keramik

Gul kruka till din terass eller altan

En kruka i senapsgul nyans från Ellos Home som ger liv till din terass eller altan. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

4. Klassisk modell

Beige kruka till din terass eller altan

En enkel kruka från Lagerhaus i polystone. Finns i flera olika färger och storlekar. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. Kruka i metall

Grå stor kruka till din terass eller altan

En tålig kruka i metall med strukturerad yta, från Ellos Home. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

5. Plastkruka från By On

Ljus kruka till din terass eller altan

En snygg och enkel kruka från By On, i en diskret och fin färg. Stor och rymmer många fina blommor. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

6. Räfflad stor kruka

Vit kruka till din terass eller altan

Härlig i sin rundade form ger den här krukan från Jotex dynamik till din terass eller altan. Här kan du köpa den (länk till butik)

7. Låg utomhuskruka

Vit låg kruka till din terass eller altan

En snygg låg kruka från SMD Design, formgiven av duon Stina Sandwall och Nina Jobs. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

8. Kruka i stål med ben

Grå stålkruka till din terass eller altan

En rund kruka i pulverlackat, galvaniserat stål från danska Ferm Living. Här kan du köpa den (länk till Rum21)

9. Korgkruka

Korgkruka till din terass eller altan

En vattentät kruka i form av en korg från Jotex, som ger en avslappnad känsla till altanen. Här kan du köpa den (länk till butik)

10. Kruka i stål på piedestal

Kruka på piedestal till din terass eller altan

En kruka på stålställning från House Doctor som funkar lika bra inom- som utomhus. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

11. Stor vacker kruka

Grön laserad kruka till din terass eller altan

Denna härligt gröna kruka kommer från Bergs Potter och gör sig riktigt bra på en terass eller altan i sommar. Här kan du köpa den (länk till butik)

12. Kruka att hänga på väggen

Vitt hängkruka till din terass eller altan

En pulverlackad kruka med väggupphängning från Lagerhaus. Perfekt för att ge utomhusväggarna liv! Här kan du köpa den (länk till butik)

13. Kruka med snygg form

Rund, mörk kruka till din terass eller altan

En randig blomkruka från Lene Bjerre som gör sig riktigt bra på en soldränkt terass. Här kan du köpa den (länk till Ellos)

LÄS MER:

Vårens snyggaste utemöbler till balkongen

Ikea lanserar kollektionen Botanisk – för odling i hemmet

Mest läst