Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Det här rosa minislottet gör succé på Hemnet

08 jan, 2020 
AvEmma Castman
Ett minislott med rosa fasad, två torn och vita knutar – ja, visst låter det som en sagodröm? Men faktum är att det är på riktigt. Just nu finns nämligen möjligheten att köpa just ett sådant hus på Hemnet. Spana in bilderna här!
Annons

Januari är en månad då många tittar framåt och törstar efter att göra större förändringar i sitt liv. Detta leder ofta till att bostadsmarknaden drar igång – och annonssajter som Hemnet och Boneo fylls på med objekt.

Men trots tuff konkurrens är det ett hus som stuckit ut lite extra de senaste dagarna – och mer eller mindre blivit en viral succé. Sedan i slutet av december har nämligen över 50 000 personer spanat in det här objekt, beläget i Söderhamn norr om Gävle. Anledningen? Det ser ut som ett minislott, är rosa, har två torn – och är över 120 år gammalt.

Rosa slott på Hemnet, bild på utsidan
Huset sticker verkligen ut med sin rosa fasad och sina ståtliga torn.

Huset byggdes 1896

Det rosa minislottet stod klart 1896 och boytan sträcker sig över 344 kvadratmeter, därtill tillkommer 110 kvadratmeter i biarea och 2 468 kvadratmeter i tomtarea.

Annons

Fastigheterna går i nationalromantisk stil, och flera originaldetaljer från när huset uppfördes är bevarade, såsom vackra kakelugnar och höga socklar.

Första delen av tornrummet
I vardagsrummet på bottenplan har tornet sin början.
Vardagsrum i det rosa minislottet på Hemnet
Vidare bild på vardagsrummet på bottenplan.
Vardagsrummet i det rosa slottet på Hemnet
En av många kakelugnar med vackra detaljer.

Bostaden är inte nyrenoverad och i behov av en del uppfräschning – men potential finns verkligen.

Annons

Sammanlagt består huset av tolv rum, fördelat över tre våningar. Det första våningsplanet rymmer ett kök med matplats, tre sovrum, en toalett, ett vardagsrum med kakelugn samt ett finrum med kakelugn. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett finrum – och på husets tredje våningsplan återfinns tre sovrum, en kombinerad tvättstuga och relaxrum med bastu samt en oinredd vind med tornrum där en trappa leder en allra högst upp i tornrummet.

Kök i det rosa slottet på Hemnet
Ett av två kök.
Trappan i det rosa minislottet på Hemnet
Spiraltrappa i rustik stil.
Tornrummet i det rosa minislottet på Hemnet
Oinredd vind med tornrum där en trappa leder dig allra högst upp i tornrummet.
Annons

Fler bilder på huset hittar du här.

Foto: Philippe Bendayan/ Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Läs mer: 

Annons