Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skapa din egen drömgarderob som Cecilia Blankens – bästa tipsen

16 feb, 2021 
AvCecilia von Mentzer
FotografJESPER FLORBRANT
Feminas bloggare Cecilia Blankens förvandlade ett hopplöst utrymme under trappan till sin alldeles egna garderob. Inspireras av hennes smarta förvaringslösningar och skapa din egen walk in-closet.
Annons
Fyra stora kökstrender 2021Brand logo
Fyra stora kökstrender 2021

Ett knepigt utrymme under trappan i villan i Enebyberg utanför Stockholm förvandlades till Cecilia Blankens alldeles egna garderob och walk in-closet. Först hade familjen tänkt att utrymmet skulle vara förråd eller städskrubb, men kom fram till att ytan var lite för stor för att inte tas om hand på bästa sätt.

Cecilia Blankens ­Garderobssystem från Elfa i färgen Graphite.
Cecilia Blankens har sorterat både efter färg och plagg. Här hänger ­älsklingskavajerna på rad.

Utmaningen var att utrymmet inte är ett fyrkantigt rum med raka väggar utan har snedtak, det försvårade för Cecilia att få det som hon ville.

– Det såg helt enkelt ut som hej kom och hjälp mig, så jag kontaktade Elfa. Jag fick måtta upp och sedan tänkte vi till tillsammans och kom fram till en lösning med ett klick-in system med backar som är väldigt lätta att få in och som kan justeras i efterhand.

Annons

– Det blev en woman cave av bästa sort! Välorganiserat, supermysigt och alla mina käraste ägodelar har fått ett eget litet hem. Jag är jättenöjd, säger Cecilia.

Cecilia Blankens garderob förvaring Elfa
Cecilia Blankens ­kunde inte vara mer nöjd med sin egna “woman cave” under trappan hemma i 60-talsvillan. Garderobssystem från Elfa i färgen Graphite.
Förvaring garderob belysning
Smart belysning är förstås viktigt! Och den får gärna vara fin att titta på. Vacker lampa i mässing Megafon, 11 000 kr, Konsthantverk.
Förvaring garderob korg med lock
Korg av rotting med lock och insida klädd i bomullstyg, 70 cm hög, 2 779 kr, Lene Bjerre.
Garderob förvaring Elfa
Del av Elfas förvaringssystem hemma hos Cecilia Blankens. Systemet består av backar i olika storlekar som “klickas” i och flyttas lätt.
Annons
Tygkorg i återvunnen denim och jute, 279 kr, Granit.
Förvaring garderob hylla sofacompany
Har du plats för hylla på en av väggarna är denna fin. Tess är 190 cm hög, 4 499 kr, Sofacompany.
Förvaring garderob fåtölj Etcetera Artilleriet
Klassiska stolen Etcetera av Jan Ekselius nyproduceras av Artilleriet. Den blir en färgklick i den stora garderoben. Priset är 17 400 kr.
Annons
Garderob förvaring Elfa
I Elfas garderobssystem hemma hos Cecilia Blankens finns plats för både hyllor, backar och med gott om utrymme att hänga kläderna.
Garderob förvaring galge
Rund galge av svartmålat järn, 99 kr, Granit.
Garderob förvaring String
Svenska företaget String, kända för Stringhyllan, gör numera både lådor och andra typer av hyllor till sitt system.
Annons
Garderob förvaring Elfa skor Cecilia Blankens
Skor i långa rader hemma hos Cecilia Blankens, inte undra på eftersom hon har eget skomärke. Smart att kunna dra ut och skjuta in hyllorna, Elfa.
Garderob förvaring tyg vägg Granit
Skoförvaring för garderob eller insida på dörr med tolv fack i polyestertyg av återvunna pet-flaskor och bomull, 199 kr, Granit.
Garderob förvaring knoppbräda
Knoppbräda för väskor, 105 kr, Iris hantverk/Åhléns.
Annons