Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Drömhem: Rustikt, mysigt och elegant i den gamla kyrkan

19 okt, 2018 
AvNina Nyström
Bo i en kyrka - mysig inredning inspiration
Den gamla Sjömanskyrkan i Oxelösund bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp och den charmigaste vinkällare vi sett. Men här finns också många stilnycklar för dig som gillar en rustik, hemtrevlig och internationell atmosfär i hemmet. Se alla bilderna och inspireras av den annorlunda bostaden.
Annons

Bloggarna Elsa Billgren och Johanna Bradford trendspanade för en tid sedan om hur vi är på väg in i en varmare, mysigare, mjukare inredningstid med sydeuropeiska influenser. Mörkare träslag, rejäla spisar, platsbyggda kök, lantligt och varma toner förutspår de båda att vi kommer se mer och mer av de närmaste åren.

Går du igång på den trenden så kommer du gilla den här bostaden! Mysigt, rustikt och internationell elegans är ledorden för Sjömanskyrkan i Oxelösund, som just nu är till salu.

Villan har kvar tydliga spår av kyrkans storhetstid, med bland annat pampiga valv, körläktare och enastående ljus och rymd från de höga fönstren. Enbart vardagsrummet, som är i den gamla kyrksalen, är på 158 kvadratmeter – gott om plats för inredningsinvesteringar med andra ord.

Vardagsrum kyrka, mörkt golv

Mörkbetsade golv ger en sofistikerad och rustik känsla på en och samma gång och här funkar det fint ihop med de ljusa väggarna och den luftiga takhöjden.

Annons
Bo i läckra kyrkan, vardagsrum

Körläktaren är omgjord till ”master bedroom” med tillhörande walk in closet och vy ut över vardagsrummet. Inget för den diskreta eller den som inte bäddar sängen – men det kan det ju vara värt.

Sovrum kyrka mörkt golv

Inredningen ger både sydeuropeiska och amerikanska vibbar. Jordfärger, ornamenterade lampor och rustika material är genomgående ledord för hemmet. De stora fönstren, ljusa väggarna och några välplacerade palmer bidrar med en krispig känsla som balanserar upp de tunga elementen.

Annons
Bo i en kyrka. fin inredning

Rött tegel och spröjs står på mångas önskelista – även om det kanske inte direkt är det här man har i tankarna.

Kök i kyrka inredningsinspiration

I det mysiga lantköket vägs tegelväggar, mörkt golv och bjälkar upp av stora ytor, fint ljusinsläpp och vita luckor. En fin och hemtrevlig kombination.

Vinkällare inspiration

Letar du inspiration till en vinkällare? Varsågod – det blir inte bättre än så här! Tegelväggar, stengolv, noga genomtänkt belysning och mörkbetsade bjälkar sätter den mysiga stämningen.

Annons
Mysig vinkällare inspo
Sovrum kyrka tegelvägg, mörkt golv
Badrum tegelvägg
Uteplats murad tegelvägg
Annons

En tegelvägg ger uteplatsen en helt annan atmosfär.

Lummig och grönt runtomkring kyrkan
Mysig belysning om kvällarna

Noga genomtänkt fasadbelysning skapar mysig stämning under mörkare årstider, ett tips som lyfter intrycket av de flesta hus.

 

Läs också:

Annons