Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Granit lanserar sin första rottingkollektion

01 apr, 2019 
AvAnna Asplund
I slutet av april släpper Granit en kollektion i rotting. Surabaya består av möbler och inredningsdetaljer i enkel och tidlös design. Se nyheterna här!
Annons

Det råder ingen brist på rotting i butikerna i vår – men efterfrågan är å andra sidan också stor. Och den svenska inredningskedjan Granits nya rottingserie Surabaya prickar in många rätt för den som gillar funktionella och enkla möbler med en naturnära känsla.

Surabaya visades på möbelmässan i februari och landar i butik i slutet av april och början av maj. Kollektionen består av sex delar: en fåtölj, en sittbänk, en pall, en vikskärm, en ljuslykta och ett lågt sidobord.

Här är Granits nya kollektion med möbler i rotting

Stol i rotting från Granits nya kollektion
Nätt fåtölj med tillhörande dynor och ett (mycket) lågt sidobord från den nya kollektionen.

Det är inte design som ska få oss att av trilla av stolen, utan snarare är tänkt att inspirera oss att slå oss ner i den där stolen och koppla av med en bra bok en stund.

Annons
Bänk från Granits nya rottingkollektion
Praktisk sittbänk.

Kollektionen är, som varumärkets övriga utbud, formgiven för att passa i de flesta hem. Typiskt för Granit är också att möblerna har flera möjliga funktioner; en vikskärm kan agera en sänggavel, vägg eller dekoration. En bänk kan vara ett bord. Och så vidare.

– Det är funktionella möbler som är lätta att placera och flytta efter behovet hemma. De funkar överallt och så tänker vi generellt med möblerna vi tar in, säger Eva-Lena Degerhäll som är creative director på Granit.

Annons
Granit lanserar en vikskärm i rotting våren 2019
Vikskärm på tassar.

Vikväggar är praktiska och kan vara mycket dekorativa. Men trots detta finns det inte ett överflöd av snygga versioner i butikerna. Granits nya skärm kan addera värme i en minimalistisk inredning eller maxa myset i ett bohemiskt hem.

En sådan här skärm kan även vara fin på en balkong med tak i sommar. Men inte på heltid; rotting är ett material som behöver tas om hand och väderskyddas.

Rottingpall från Granits kollektion 2019
En pall som även är ett bord.

En lättmöblerad pall med många möjliga funktioner. Vi kan även se den som extra stol vid matbordet eller som sittplats i en liten hall.

Annons

Rotting är ett klassiskt material men också (fortfarande) riktigt hett. Det gör den här kollektionen både trendig och tidlös. Ett tänk som vi ser allt mer av från kedjorna överlag – och det speglar förstås konsumenternas önskan om ett hem som håller stilen över tid.

– Det är en fin och hantverksmässig produktion som görs i Indonesien, säger Eva-Lena Degerhäll.

Ljuslykta i rotting från Granit
Ljuslykta stylad med dynor utomhus på en vintagematta.

Att kombinera rotting med en mönstrad matta i varma färger är ett bra stylingknep om du siktar på en ombonad inredning – även utomhus (om vädret tillåter det).

Kollektionen lanseras i slutet av april och början av maj i Granits butiker och online.

Foto: Granit

Läs mer:

Annons