Höstens nyheter har landat på H&M Home, Jotex, Zara Home, Åhléns, Granit och Ellos Home. Och även om alla har något unikt att erbjuda så finns det flera gemensamma nämnare i höstens nya kollektioner i budgetprisklassen.

Vi har detaljstuderat de nya kollektioner för hösten och vintern för att se vilka tendenser som råder. Här listar vi några av de stora trenderna vi kommer se hos kedjorna den kommande säsongen – vilken blir din favorit?

Trend 1: Naturmaterial

Gavel i rotting från Ellos Home

Foto: Ellos Home

Naturmaterial är höstens största trend – såväl på kedjorna som i övriga butiker. Särskilt populärt är rotting som syns som ett elegant inslag i allt från stora möbler till små detaljer.

Ljusa träslag i sin naturliga färg eller målade i svart är även ett naturmaterial vi ser mycket av. Trä är ett slitstarkt och hållbart val och trots att det seglat upp som en trend nu är det ett tidlöst val i längden.

När det kommer till textilier inreder vi gärna med linnetyg för att maxa den naturliga känslan i inredningen.

Blombord och vägghängt skåp i rotting från H&M Home hösten 2019

Foto: H&M Home

Trend 2: Beige och jordnära toner

Beige är höstens trendigaste färg

Foto: Zara Home

Höstens populäraste färg är utan tvekan nyanser av beige. Den finns i allt från sandbeige till brunare nyanser som kontrasterar det ljusa stuket.

Trendfärgen är ett mångsidigt val i inredningen eftersom den är enkel att matcha med andra kulörer. Dessutom går trendpaletten hand i hand med det ökade intresset för naturmaterial och hållbarhetsidealet som håller på att växa sig allt starkare.

Beige är höstens trendfärg

Foto: Jotex

Trend 3: Eklektiska detaljer

Zebravas från Ellos Home

Foto: Ellos Home

Inredningstrenderna i höst handlar inte bara om naturmaterial och sobra helheter i beige. Det finns även plats för lite udda och eklektiska inslag som adderar personlighet och attityd till hemmet.

Bland de mer utstickande mönstren och föremålen är det särskilt zebramönster som seglat upp som en storfavorit hos kedjorna. Det svartvita trycket syns främst på textilier av alla de slag, men hos Ellos Home finns till och med en vas i form av ett zebrahuvud.

Zebramönstrat hos Ellos Home

Foto: Åhléns

Trend 4: Manchester

Kuddfodral i manchester från Granit hösten 2019

Foto: Granit

Sammeten är fortfarande stark och har blivit en bestående del av materialmixen i många hem. Men i höst har en ny variant av favoritmaterialet dykt upp, nämligen det manchesterrandiga tyget.

70-talsfavoriten finns i alla tänkbara färger och syns främst på kuddfodral hos kedjorna, eftersom det är ett enkelt och förmånligt sätt att addera en liten dos av trenden i hemmet.

Manchesterrandig kudde i beige

Foto: Jotex

Trend 5: Keramik

Vita vaser från Zara Home

Foto: Zara Home

Keramik är hemmets it-accessoar i höst, åtminstone om kedjorna får bestämma. Vaser, dekorativa serveringsskålar och krukor ska gärna gå i svart eller vitt alternativt beige, men formerna ska vara desto mer utstickande.

Böljande mönster och kreativa former, den här säsongen ska våra kurkor och vaser vara närmast konstliknande blickfångare i inredningen – och de är precis lika fina med som utan blommor.

Vaser från Jotex hösten 2019

Foto: Jotex

Trend 6: Dova höstfärger

Senapsgula accenter i höst

Foto: Ellos Home

De dova höstfärgerna var populära förra året och hänger såklart även med i år. Ett nytillskott för i år är den gula nyansen som syns som en tydlig accentfärg.

De tidlösa färgerna varierar från rostrött och brända toner av terrakotta till dämpade nyanser av orange och gult. Trendfärgerna går att matcha sinsemellan, tillsammans med den beige färgskalan alternativt med mörkare kulörer.

Sängläder från Granit hösten 2019

Foto: Granit

Läs mer:

Höstens inredningstrender 2019 – enligt Formexmässan

H&M Home utökar möbelsortimentet – se höstens nyheter här 

Trendspaning: Koboltblått är höstens coolaste accentfärg

Mest läst